След като Лудогорец се измъчи здраво срещу Динамо Минск, но ги елиминира, а Карабах преби с лекота Линкълн Ред Импс, вече всичко е официално – българският първенец ще се изправи срещу азербайджанския в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Първият мач ще бъде на стадион „Тофик Бахрамов“ в Баку – капацитет 31 800. По принцип в първенството Карабах домакинства на малкия стадион „Азерсун Арена“, който е с капацитет едва 5800 места. 

Факт е, че в състава на Карабах има много силни футболисти, като направилия голяма кариера (играл в Лион, Лил, Фенербахче, Олимпиакос, Дижон) Ясин Бензия, който е алжирски национал, или звездата на клуба Абдела Зубир, привлечен директно от Ланс преди 6 години. Не трябва да забравяме и 27-годишният голов звяр Жуниньо, който през миналия сезон заби впечатляващите 31 гола, а започна подобаващо и този с 4 попадения в двата мача с Линкълн Ред Импс.

Но фигурата, легендата, звездата, вся и всьо, в Карабах, е един човек – архитектът на големите успехи Гурбан Гурбанов. Бившият нападател и национал на Азербайджан, става треньор на клуба през 2008 г. и вече 16 години не спира да чупи нови и нови рекорди. Той е водил Карабах в 620 мача във всички турнири, от които неговият отбор е спечелил 361, 147 са равенствата, а загубите са 112. Когато 52-годишният сега Гурбанов поема Карабах, клубът има само една титла. Към днешна дата тимът е най-успешният в Азербайджан с 11 титли, две повече от предишния доминант Нефтчи Баку, пише Мач Телеграф.