Вратарят на Славия Георги Петков получи наградите за отбор и футболист на месец май. Стражът, който бе героят във финала за Купата на България, заслужи малката златна топка след категоричния вот на спортните редакции – 19 от 20 гласа.

Георги Петков е оптимист за утрешната битка на своя отбор срещу Лудогорец за Суперкупата, въпреки високата класа на разградския тим. „Напълно възможно е да се повтори историята с Купата – Левски беше абсолютен фаворит, но загуби, убеден е футболистът. Освен това, фаворизирането на дадени отбори е грешно и Световното първенство го доказва – колоси като Германия и Испания отпаднаха рано, смята вратарят на Славия.

„Успехът при нас идва, защото нямаме звезди. Имаме добър колектив с млади момчета“, добави Петков. „ Все пак срещу Левски не съм играл сам“, скромно оцени вратарят своя принос за големия трофей. Да си герой за мен означава да не губя, призна вратарят на Славия.

Петков напомни, че 10 години е играл на Герена и сега, когато може, посещава мачове на Левски. Кариерата му на професионалист след това е свързана с белия клуб: „Защитавам цветовете на Славия и ще помагам колкото мога“, отсече стражът. Той ще продължи да пази вратата докато треньорът го иска. Не си е поставил граница във времето за сбогуване с активната състезателна дейност.

„Постоянство ни е нужно“ – така опитният играч вижда основния проблем в своя отбор . Това ще е от ключово значение и за представянето на Славия в Лига Европа. Първият съперник в турнира е здрав, физически силен отбор, каза още Петков.