Вратарят на Славия Георги Петков коментира представянето на "белите" в турнира Лига Европа срещу Хайдук, както и очакванията си за двубоя с Локомотив Пловдив, част от втория кръг на Първа лига. Петков има травма и е на резервната скамейка.

"Не е само талант, и работа е, трябва да поддържаш един цикъл в тренировките, мога да го правя, радвам се за това, имахме ситуации през първата част, в Европа имаш няколко ситуации, трябва да успееш да ги реализираш, не се получи. Преди реванша с Илвес разкъсах един мускул, в Сплит почувствах болка, надявам се да съм готов за реванша", коментира Петков.

"Треньорът трябва да избере тактиката за мача със Сплит, надявам се, да отбележим първи гол, надявам се и днес да победим, за Локомотив не мога да кажа нищо, надявам се, да играем добре и да победим, имат много чужденци", добави той.

Петков коментира и ситуацията в двубоя между Берое и Лудогорец, когато вратарят Ренан излезе напред при една атака на беройци и останаха съмнения за наказателен удар.

"Няма дузпа, понеже вратарят отбива удара на нападателя и след това се получава съприкосновението", заяви вратарят на Славия.