Големият лидер на Славия Георги Петков даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“ в навечерието на реванша срещу Хайдук Сплит от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Вратарят коментира, че се чувства горд да вижда как младите момчета около него се изграждат като футболисти.

Освен това Петков разкри в какво се корени добрата му форма.

„Винаги има надежда, след като и реванш. Наистина имахме ситуации за гол и дано ни е малко по-лесно в реванша, но не успяхме. Заехме какво е предимството на гола на чужд терен. Така е стана, че загубихме с 0:1 и сега чакаме реванша“, каза Петков.

„Какво трябва да променим, ще каже стари треньорът. Надявам се да имаме този път късмет тези положения да могат да влязат“.

„Да ти кажа честно съм се начел на доста неща. Приемам го нормално, това мие  работата, като се наложи да помогна на отбора. Това са нормални неща. Имаха някои положения и ги спасих“, коментира Петков за гръмките заглавия в хърватската преса след първия мач между Хайдук и Славия в Сплит.

„Успявам с тренировки. Ако съм жив и здрав, гледам да не пропускам тренировка, да съм концентриран и да съм физически добре“.

За поставения рекорд за най-възрастен български футболист, играл в евротурнирите (42 години), стражът каза:  „Не знаех, че съм поставил рекорд. Научих от медиите. Гледам да тренирам и да помагам с каквото мога на Славия. На моите колеги съм казал, че 1996/97 съм започвал и на мен също са ми помагали и сега гледам да съм полезен. Надявам се да сме на правилния път. Само ме притеснява, че има доста млади момчета. Миналата година загатнахме, че играем добре, но тази младост понякога води до непостоянство. Надявам се това евроучастие и тази купа да им даде самочувствие. Тези мачове самочувствието е важно при тези играчи и да няма спад. Това е проблемът като си млад и неопитен, че идват спадове в определени срещи и така се губят точки“.

„Естествено, че се чувствам горд да гледам как тези момчета се изграждат. В Левски се взимаха доказани имена и те знаеха какво правят. В Славия тези играчи учат футбол от „А“. Така гледаш как израстват пред очите ти. Тези момчета са от доста време в отбора. Треньорите разчитат на тези момчета и им се дава шанс“.

„Надявам се Славия да е приятната изненада този сезон. Да тръгнат нещата и да побеждаваме“.

„Не е добро състоянието ми сега. Получих една травма преди реванша с Илвес Тампере и ми бе по-трудно в Сплит. Не бяха излекуван и така се получи усложнение“, коментира за финал състоянието си Петков.

Загорчич: Обещавам да не бъде лесно на Хайдук 

Загорчич взе 20 души в групата на Славия за Хайдук 

Треньорът на Хайдук: Тренирахме дузпи преди реванша