Защитникът на Ботев Виктор Генев беше сред играчите с най-голяма заслуга да не се стига до неприятности пред вратата на "канарчетата" в мача с Маритимо от третия квалификационен кръаг на Лига Европа. Битката завърши 0:0 и за бранителя най-важното е, че тимът му не е инкасирал попадение на свой терен.

"Добър мач, не е толкова лош резултатът. Хубаво е, че не ни вкараха гол на наш терен. Знаем играта им, редят се зад центъра за контри, чакаме втория мач", заяви Генев пред DIEMA SPORT и обясни защо не се е стигнало до попадение в мрежата на португалците.

"Ние винаги сме концентрирани, просто има мачове, в които не може да се вкара. Най-важното е, че те не ни отбелязаха. Шансовете са големи, отиваме като гости втория мач и възможностите ни остават", заяви защитникът и сподели какво го е изненадало в съперника.

Ботев не разгада възела на Маритимо, ще се пробва пак

"Със сигурност Маритимо е добър отбор, но аз за първи път виждам бразилци да играят изцяло дефанзивно. Не съм виждал досега такова нещо. Големи са шансовете ни със сигурност, дайте да не бързаме, стъпка по стъпка да вървим. Има време много", сподели още Генев.

В последните дни се появиха информации, че той може да поеме към Израел, но явно в това няма истина или поне самият футболист не е чувал за подобно нещо.

"Аз имам договор с Ботев и си го изпълнявам. За първи път чувам, че към мен има интерес от чужбина. За мен най-важно е да играя добре за Ботев, всичко друго е на заден план", заяви Генев и накрая коментира следващия мач на тима си с ЦСКА.

"Подценяване няма как да има, играем с ЦСКА все пак. Играем силно, излизаме да спечелим. Всеки мач е важен за Ботев, не оставяме първенството на втори план", завърши Виктор Генев.