Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев не пожела да разкрие каква ще бъде стратегията му за утрешния двубой срещу Марибор, но подчерта, че настроението в отбора е изключително добро и всички са много концентрирани върху целта. Генчев говори пред словенските медии в традиционната пресконференция преди решителната среща. 

„Ситуацията е изненадваща, нещата се развиха бързо. Треньорската смяна е нож с две остриета, може да е както позитивна, така и негативна. Надявам се нещата да са позитивни и играчите да дадат всичко от себе си, за да можем да постигнем резултатът, който искаме“.

„Проблемите с Марселиньо са изчистени още преди напускането на Стойчо Стоев. Той винаги е бил водеща фигура в Лудогорец и се надявам и че утре ще е такава ситуацията“.

„Красимир Балърков обича повече играта с притежание и Марселиньо е перфектен за този стил. Той има самочувствието и класата, за да се справи в националния отбор".

„Не очаквайте какъв ще е подхода утре, надявам се утре да изненадаме Марибор и начинът, по който се надявам да се случи ще го разберат само играчите и се надявам да го видите на терена“.

„Марибор играят като домакин. Те имат много опит в Европа. Те също ще търсят най-добрия вариант за себе си. Няма да ни изненадат, независимо дали играят по-защитно или нападателно, готови сме с различни тактически подходи“.

„Мач в европейските турнири няма как да бъде разделен на защитна и офанзивна фаза. Трябва да имаме добър план и стратегия за мача. Няма да кажа как ще действаме, но се надявам, че ще имаме успех с подхода“

„Притеснения нямам. Работата, която трябваше да свършим беше много. Аз обаче съм спокоен, ние имаме много опитни играчи, които осъзнават какъв е залога и вярвам, че ще покажат най-доброто от себе си“.

"Аз съм бил съотборник с футболистите. Това обаче може да е нож с две остриета, но играчите се опитват да ми помогнат и разбират много добре моето положение. Много съм доволен от концентрацията, която показват".

„Първият мач Марибор играха защитно, но те играха и с 10 човека второто полувреме. Ще са вероятно по-офанзивни утре, но ние имаме вариант за противодействие на всеки техен подход“.

„Времето беше малко, така че промяната не може да се усети за 2 дена. Неприятно е, когато се случват такива неща, но играчите усещат, че моментът е важен и трябва да покажат най-доброто от себе си. Надявам се да няма дузпи и да постигнем успех в редовното време“.

"Всеки един треньор в България иска да е начело на Лудогорец. Всеки иска да работи в тези условия. Имам честта да водя отбора на Лудогорец в Европа и се надявам кариерата ми да продължи по същия начин", завърши младият специалист.