Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев говори пред медиите преди заминаването на отбора за Португалия. Рано тази сутрин шампионите заминаха за Порто, откъдето ще пътуват за Брага с автобус.

Утре Лудогорец излиза в четвъртия си мач в Лига Европа, като до момента са спечелили едва една точка. Срещата е решителна, ако разградчани искат да запазят шансове за класиране.

"Ние сме наясно, че срещаме един много добър отбор. Също така, но и ние имаме добри футболисти, имаме си своите шансове. Анализирали сме грешките от първия мач. Надявам се да не ги допускаме отново. Искаме да играем един добър, атрактивен футбол и да спечелим победата".

Антон Узунов 
55 снимки

"Около състава винаги има въпросителни, тъй като след мача с Берое имахме няколко контузени футболисти, които напуснаха принудително. Има и други, които до последно ще се чудим дали да ги пуснем, тъй като здравословното им състояние не е много добро. Това са известни проблеми, но общо взето другото е ясно.

Първата среща в Разград между двата отбора завърши с успех на португалците с 1:0, но този резултат не отговаря на показаното на терена, тъй като Брага имаше много по-сериозно надмощие.

"Когато си играл един път срещу подобен отбор, вторият мач би трябвало да е по-лесен за футболистите, защото знаят какво ги очаква. Но аз не очаквам лесен мач утре. Просто идеята ни трябва да е по-ясна и по какъв начин да стигнем до победата. Във всяка една фаза трябва да има промяна, защото пуснахме един гол в Разград, удариха ни две греди. Със сигурност трябва да има промяна и в агресията, и физически. Така че трябва да се подобрим и в двете фази- да не допускаме положения пред нашата врата, а в същото време да създадем такива пред тяхната. Знам, че на думи е лесно да се каже, но трябва да го направим и на терена".

Със сигурност трябва да има промяна, защото не се видя да ни превъзхождат кой знае колко. Сега ще бъде по-лесно, защото знаем срещу какъв противник излизаме. Аз съм на мнение, че и в момента можем да победим всеки, а не в определени моменти", отговори Генчев на въпрос дали Лудогорец е готов с ново лице и дали може да докаже максимата, че може да победи всеки.