Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев изрази оптимизъм преди утрешния мач с ЛАСК Линц в Разград. Специалистът е убеден, че тимът му ще запише първа победа в последния си мач от груповата фаза на Лига Европа.

Срещата на „Хювефарма Арена”  със сигурност пропускат Драгош Григоре, който е наказан и контузения Антон Недялков, който е със счупен пръст.

„Знаете, че Драгош Григоре е наказан, а Антон Недялков има проблеми и играе със счупен пръст от няколко мача. До последно ще следим ситуацията с него, за да знаем дали ще можем да го използваме в мача с ЛАСК. Това са двамата футболисти, които почти сигурно ще пропуснат мача утре", коментира Генчев на пресконференцията преди срещата.

"Във всеки един мач допускаме елементарни грешки в защита, които позволяват на противника да поведе в резултата. Трябва утре да вкараме първи и ЛАСК да е догонващ отбор. Трябва да намалим предизвиканите грешки, за да покажем нашия стил и да се поздравим най накрая с победа.Сигурен съм, че ще играят с най добрите си футболисти и ще искат да печелят мача си утре. Специално в Лига Европа всеки иска да покаже най доброто от себе си и да печели точки. Очаквам ЛАСК да излезе с най-добрия си състав и да търси победа", продължи специалистът.

Той коментира и проедните спекулации за треньорския пост в Лудгорец. Последното име, което се спряга за него е на румънската легенда Дан Петреску.

"Това не е нова ситуация за мен. През миналата година бях в същото положение. Аз съм концентриране изцяло върху работата си. Спекулации винаги има.Мен не ме притесняват тези неща, нито ми пре1ат на работата", каза Генчев.

"Обмислили сме няколко варианта. Надявам се, човекът, който го замести да се справи добре Недялков е основен футболист, но контузиите са част от играта. Няма да променяме системата на игра. Времето между мачовете е много малко за промени, Лудогорец ще търси своя стил на игра.

Не е лесно след пет загуби за психологическа гледна точка. За нашите футболисти е доста трудно. Надявам се всеки да покаже истинското си ли е и да покаже, че има желание за победа. Като качество имаме много по добри футболисти от противника, трябва да го покажем на терена за да спечелим. За никой не е приятно да влезе в негативната история, но съм сигурен, че утре ще спечелим три точки и не мислим за друг вариант. Трябва да излезем с достойнство, да покаже всеки на доброто от себе си, за да спечели трите точки", завърши старши треньорът на Лудогорец.