Не е голяма изненада, че Лудогорец отстрани Астана и продължи напред в Лига Европа, тъй като определено е по-качественият отбор.

Впечатляващ е начинът, по който Лудогорец го направи. И по-точно представянето на "орлите" на "Хювефарма Арена"  

Мачовете с ЦСКА и Астана напомниха на най-силните години на Лудогорец. Въпросът е правят ли крачка "орлите" в тази посока. Ако съдим по последните два двубоя - да. 

Не е тайна, че философията на наставника на българския шампион - Ивайло Петев, е неговите отбори да изповядват нападателен футбол. Почеркът му ясно пролича в срещата с "червените" и казахстанският тим. Лудогорец бе изключително остър, комбинативен и агресивен. Успя да намери баланса - от една страна да държи топката и да контролира мача, но без да прекалява с излишните подавания назад и настрани. 

В момента, в който се отворят празни пространства, Лудогорец сменя рязко темпото. Вдига оборотите и търси острите си крила с пасове в коридор по земя зад гърба на противниковата защита.

Ивайло Петев постепенно започва да налага своите виждания и идеи. Естествено, с активната помощ на собствениците, мениджмънта и спортното ръководство, тъй като ясно личи, че те правят всичко възможно да му осигурят добри футболисти. Последният пример е Сонко Сундберг.

Петев разполага и с друго силно качество. Той е изключително амбициозен и държи на дисциплината. Очевидно е, че вижда и слабостите в играта на неговия отбор. Неслучайно доста често повтаря, че отборът е непостоянен и, че е нужно да се вземат мерки в защита, тъй като Лудогорец допуска елементарни голове.

Има и още нещо, което направи впечатление в последните два мача на Лудогорец. Това е силното представянето на кадъра от школата на клуба - Иван Йорданов. Петев гласува доверие на младия футболист и той му се отблагодари с добра игра.

Иван Йорданов е вторият юноша на Лудогорец, който проби в представителния отбор. Преди него това стори Доминик Янков. Очевидно работата в школата дава резултат. Не е тайна, че академията на "орлите" залива с играчи доста отбори от efbet Лига. Сега обаче постигна нещо далеч по-съществено. Двама юноши играят важна роля в първия отбор.

Налагането на Янков и Йорданов ясно показва, че Лудогорец е отворил широко вратите за своите юноши. Тяхното интегриране в първия отбор несъмнено ще даде допълнителен стимул за всички младоци от академията.

Янков и Йорданов осъществиха пробив...

Кой е следващият?