На "Герена" ще бъде инсталиран голям екран в зоната пред сектор „А“ (Вход 3), на който ще може да се наблюдава реванша между Левски и отбора на Ружомберок.

Както е известно, поради наказание, наложено от УЕФА, предстоящата среща от първи квалификационен кръг на Лига Европа със съперника от Словакия ще се играе при затворени врата и стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде без публика.

Ръководството на Левски кани всички привърженици, желаещи да подкрепят любимия отбор.


Мачът със словенския отбор е идния четвъртък и ще може да го гледате на живо по DIEMA SPORТ от 19,30 часа, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG също ще бъде съпричастен към всичко случващо се на втория европейски мач за "сините" в Лига Европа.


За събитието ще има осигурени два пропускателни пункта за достъп: от парка (до параклиса) пред сектор „А“ на стадиона и през централния вход - арката към сектор „А“ от улица „Река Велека“. Подстъпите ще бъдат отворени два часа преди началото на мача.

Във връзка с провеждането на събитието, ПФК Левски апелира към всички привърженици да се въздържат от консумацията на алкохол, провокации, използване на пиротехнически средства (бомбички фойерверки и др.) или знамена с непозволени символи, тъй като съгласно указанията на УЕФА, всяко подобно действие ще се счита за извършено на стадиона и констатирането му би довело до тежки санкции за клуба, елиминация и забрана за бъдещо участие в евротурнирите.

"Нека всички заедно се обединим около любимия отбор и да не помрачаваме най-светлата за нас дата, точно в навечерието й – 182 години от рождението на Апостола, като покажем, че можем да бъдем единни", призовават от Левски.

Като част от дългосрочната стратегия на клуба да възкреси любовта на децата към спорта и в частност към футбола, двубоят – реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и Ружомберок може да бъде посетен безплатно от организирани групи деца до 14-годишна възраст от учебни заведения, спортни школи/организации. Мачът е на 18 юли, четвъртък от 19:30 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Според регламента на Европейската футболна асоциация (УЕФА), клуб, който изтърпява наказание – домакинство пред празни трибуни, има право да допусне на трибуните деца до 14 години. Условието това да се случи е всяка група от 10 деца да бъде придружавана от не повече от един възрастен (треньор, преподавател, възпитател и т.н), като за всяка група трябва да бъде попълнена декларация с данните на придружителя и всяко едно от децата.