От БФС обявиха списък с 5 клуба от efbet Лига, които са получили лиценз за Европа. Сред тях обаче не попадат Левски и Локомотив Пловдив, въпреки че двата тима имат огромни шансове да се класират за Лига Европа.

На този въпрос отговор даде Георги Лалев - лицензионен мениджър при БФС и Десислава Станоева - заместник лицензионен мениджър при БФС, които обясниха защо Лудогорец, Славия, Ботев Пловдив, Берое и ЦСКА са получили лиценз, а Левски и Локомотив Пловдив - не.

“Първо искам да уточня, че всички документи се обработват и се изпращат до УЕФА. Тези на Лудогорец, Славия, Ботев Пловдив, Берое и ЦСКА са готови и поради тази причина са публикувани. Защо в списъка на фигурират Левски и Локомотив Пловдив? Техните документи все още се обработват. Засега няма проблем. Да се надяваме, че и занапред няма да има проблем. Това можем да кажем на този етап. Обработват се. Когато всичко е готово, ще публикуваме информацията”, заяви Десислава Станоева пред Спортал.

“Комисията няма как да разгледа всички документи наведнъж. На този етап няма клуб, който да не вземе лиценз. Левски ще вземе лиценз на база документите, които са представили”, каза Георги Лалев.