Ръководството на Дунав се обърна с благодарност към привържениците си за подкрепата по време на първия квалификационен кръг в Лига Европа. "Драконите" отпаднаха от Иртиш след две поражения, но показаха бойка игра срещу фаворитите и си тръгват от турнира с високо вдигнати глави. Затова и шефовете благодариха на агитката, че повярва в тима и беше с него. 

"Нашият Дунав продължава да твори история. След изравняването на рекордното за отбора ни чевърто място, последва и участието в Лига Европа. Нещо, което не се бе случвало от 42 години. За съжаление, късметът не бе с нас и пропуснахме да се поздравим с успех и отстраняване на по-опитния тим на Иртиш Павлодар.

"Доказателство за добрата игра на възпитаниците на Веско Великов бяха адмирациите, които получихме след това и от нашите противници. Всичко това нямаше как да се случи и без вас, защото привържениците на Дунав са и ще продължат да бъдат неделима част от футболния клуб."

"Въпреки намаления капацитет на Градския стадион в Русе, вие направихте всичко възможно нашите "дракони" да усещат непрестанната ви подкрепа. Бурята и проливният дъжд също не ви спряха и вие за пореден път доказахте, че сте верният 12-и играч на Дунав Русе."

"Вие за пореден път демонстрирахте подкрепа, която да дава увереност и сили на всеки един играч в Дунав и да вдъхва респект у противника. Подкрепа, присъща на жителите на града, носител на европейския дух и култура в България от векове. Подкрепа, която да е за пример и за която да продължават всички да говорят само с позитиви и адмирации. Това е верният път и ние ще продължим да го следваме заедно, да се развиваме заедно и да мечтаем още по-смело", написаха от ръководството на русенци към феновете.