Още един сериозен казус ще бъде разплетен днес. Става въпрос за присъствието на гостуващите фенове по време на битките с ПАОК в турнира от Лигата на конференциите.

Гърците имат сериозен проблем, който е свързван с две наказания. Те трябва да затворят един сектор на стадион „Тумба“, а освен това нямат право и на агитка за първата среща в София заради изцепките на запалянковците си в гостуването на Марсилия от предишното участие в надпреварата.

Ivan S. Ivanov / LAP.bg
51 снимки

Затова комшиите решиха да си спестят и присъствието на привържениците на Левски в своя дом, макар „сините“ да нямат такова наказание. Тяхната санкция е свързана със затварянето на един сектор. От ПАОК искат да продадат местата за гостуващи фенове на свои.

Този казус бе пратен на УЕФА, а оттам го прехвърлиха на полицията у нас и в Гърция. Органите на реда ще имат решаващата дума, обявиха медиите в южната ни съседка.

Антон Узунов
9 снимки

„В непрекъснат контакт съм с колегите от ПАОК. Вървим към вземане на решение да няма фенове при гостуванията. Разговарях с нашите привърженици и макар и неохотно, те разбраха, че това е за доброто на клуба. Години чакаха да премерят сили с една от най-големите агитки в Европа, само че прагматичното мислене налага да вървим към това решение. То не е взето, но скоро трябва да отговоря на колегите от Гърция. Бях там пет дни, срещнах се с изпълнителния им директор и той искаше да ме убеди колко е важно да вземем това решение. Има препоръки на гръцката полиция и от УЕФА, макар и не писмено. И двата клуба имат наказания и са под заплаха да не участват в европейските клубни турнири. Много се извинявам на Сектор Б, тъй като те са най-големите потърпевши. Решението трябва да бъде взето утре. Ще бъде затворен сектор Г и част от Сектор В, а отгоре ще бъде опънат транспарант с логото на УЕФА и надпис Equal game”, коментира изпълнителният директор Иво Ивков на вчерашната си пресконференция.