Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе щастлив от победата над черногорския Искра с 1:0. Нападателят на "черно-белите" донесе успеха след точно изпълнена дузпа.

„Честно казано не очаквах, че ще е толкова тежко. Силите в Европа се изравняват. Българският футбол е по-напред от черногорския, но това не попречи да ни затруднят. Хубавото е, че не допуснахме изненада. Играхме добре през първите 20 минути от мача. Изненадаха ни с комбинативната си игра. Илич влезе по-страхотен начин и реши мача с тази изработена дузпа. Щастлив съм, че продължаваме. Както те са дебютанти, така и ние за втора година играем в Европа. Все пак не бяхме участвали в евротурнирите от много дълго време. Дано да сме домакини във втория кръг, вярно е, че ще сме без публика, но е по-хубаво, когато играем в Пловдив“, заяви Илиев.

„Ще видим кой ще ни се падне в следващата фаза. Минимумът сме изпълнили. Надявам се да играем в България. Въпреки че стадионите са празни, винаги е приятно да играеш у дома. Дано да ни се падне отбор от нашата черга, но и някои по-голям да е, ще видим до къде сме стигнали. Феномален рефлекс на Мартин Луков в края на първото полувреме. Но не е само той – в центъра на терена момчетата дадоха сърцата си. Илич се включи страхотно, както и Минчев. Знаехме, че ще дойде нашият шанс. Показахме, че сме по-класният отбор. Важното е, че сме в следващия кръг“, добави още той.