Изборът на партньор на Козмин Моци в центъра на отбраната е една от дилемите пред старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев преди мачовете с Левски и Виктория Пилзен. Голямата въпросителна е най-вече за двубоя от Шампионската лига, тъй като Игор Пластун е наказан. Изборът за мача с Виктория обаче със сигурност ще повлияе и върху изборa на Дерменджиев за дербито с Левски. Вариантите са два – новото попълнение Хосе Паломино или Георги Терзиев. Двата варианта обаче имат своите плюсове и минути. Почти сигурно каквато двойка бъде избрана тя ще играе заедно както на „Герена“, така и на „Васил Левски“.

Изглежда вероятността Хосе Паломино да играе титуляр и в двата двубоя като партньор на Моци е по-голяма. Проблемът е, че аржентинецът не е във върхова форма. Наложителното му влизане на „Мала Маракана“ през второто полувреме бе първи официален мач от 11 март тази година. Във френския Метц Паломино е бил твърд титуляр до тази дата, а след мача с Аячо дори не попада в групата. Освен 75-те минути в Сърбия той изигра и 90 минути срещу Ботев, но определено допусна много грешки, които няма как да не притесняват Дерменджиев. 

Всъщност именно Паломино е първи избор на треньорския щаб за лятна селекция, свързана с централния защитник, въпреки че Пластун пристигна по-бързо. Продължилите по-дълго преговори между Лудогорец и Палониво докараха аржентинецът в по-късен етап от подготовката.

Георги Терзиев! Българският национал изигра 4 мача в групите на Шампионската лига плюс двубоите със Стяуа. През изминалия сезон Терзиев по-често влизаше като смяна на Венци Керчев заради правилото за футболист до 21 години. Въпреки всичко Терзиев е по-сработен с колегите си в защита от Хосе Паломино. От началото на сезона обаче българинът е извън групата за официалните мачове в Европа.

Решението на Георги Дерменджиев е от ключово значение и за двата двубоя. Ако изборът падне върху Паломино за мача с Виктория, той задължително ще играе титуляр с Моци и на Герена, защото тази двойка най-малкото няма сработка.