Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков очаква тежък мач срещу унгарския първенец Ференцварош в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Първото изпитание за разградчани ще е тази сряда в Будапеща, а според полузащитника предстои много тежък мач.

"Не съм убеден, че сме абсолютно готови. Препятствието е много трудно още в първия мач, така че трябва да излезем с чест. Много труден съперник, много труден мач, но ние сме готови и мисля, че имам качествата да продължим."

"Надявам се да сме по-силни, със сигурност трябва да сме по-силни от миналата година. Но истината е, че тази година първото стъпало е най-тежкото от всички, които сме имали на този етап през тези години. Така че трябва много бързо да влизаме в много добра форма, което пък е много трудно."

"Знаете, че изисква малко повече време да се сработи отборът и да направим добра форма. Но съперникът е труден и нямаме друг вариант, освен да търсим победата в Будапеща", заяви Дяков и разкри, че е проведено детайлно разузнаване на съперника.

"Гледахме ги много, разузнахме ги. Добър отбора са, играят комбинативен футбол, имат доста силни страни, но имат и своите слабости, като всеки отбор на света. Ние сме наясно с техните плюсове и минуси и няма да ги издаваме. Надяваме се да ги изненадаме", заяви Дяков.

Той изрази надежда, че няма да се повтори случаят от миналата година, когато Лудогорец срещна друг унгарски тим - МОЛ Види - и отпадна в квалификациите на Шампионската лига. Според него, Ференцварош е по-силен дори от миналогодишния съперник.

"Хубаво е да не се повтори ситуацията с МОЛ Види. Ако трябва да съм честен, сегашният съперник е много по-силен отбор от МОЛ Види, така че всичко зависи от нас. Трябва да сме много концентрирани и много дисциплинирани в мача", заяви Дяков и коментира представянето на новите попълнения.

"Твърде рано е да говорим за новите попълнения, защото са много отскоро тук. Със сигурност не могат да покажат пълния си потенциал към момента. Според мен са много добри футболисти и ще помогнат много на отбора, но трябва време на момчетата да се пригодят към състава, както и съставът да се напасне с всички тях."

"Със сигурност ще е по-различен тимът, но не съм напълно убеден, че към момента сме готови на 100%", сподели капитанът на Лудогорец и сподели радостта си от факта, че все повече български играчи стават основни в тима на шампионите.

"Добре е да има българи в отбора. Лудогорец е български клуб и трябва да има български футболисти. Защото смея да твърдя, че има добри български футболисти, просто трябва да получават повече шансове", завърши Дяков.