Капитанът на Лудогорец - Кирил Десподов, говори пред медиите преди реванша с Астана от третия квалификационен кръг от Лига Европа. Крилото на "орлите" акцентира силните страни на казахстанците след първия мач, който беше загубен с 1:2 в Нур-Султан от родния тим. Десподов отказа да говори за потенциалния съперник на Лудогорец в плейофа - Аякс, като подчерта, че първо трябва да мине мача с тима от Казахстан, след което тимът може да се концентрира върху гранда от Нидерландия.

„Мисля, че Лудогорец е свикнал да играе през 3-4 дни мачове. От доста години насам влиза постоянно в групите на Лига Европа и знаем какво се изисква да се играе в такъв ритъм. Отборът работи професионално от всяка гледна точка и всички се стараят да се възстановим по най-добрия начин и сме готови утре да покажем добро лице срещу Астана и да сме „жадни и гладни“ за победата.

„Не може да ги сравняваме с българските отбори. Здрави са физически и разчитат на статичните положения. Трябва да се съсредоточим как ще играем ние утре“, продължи капитанът на „орлите“.

„Не е сериозно да говорим за Аякс, тъй като трябва да си свършим първо утре работата на терена и да минем през Астана. Не е сериозно да коментираме Аякс, тъй като противникът утре се казва Астана“.

„Според мен е рано да се каже, че сме се сработили още с Руан, но се стараем максимално. Доста сходен футболист е до Игор Тиаго, но му трябва време. Игор не беше ниво през първите няколко месеца и на всеки му трябва време да се сработи с обстановката. Надявам се момчето да вкара дори повече голове от Игор Тиаго, а аз ще му помагам колкото мога с асистенции“, добави той.

„Мисля, че там беше доста тежък терена в Астана. Ние винаги играем на изкуствен терен много трудно, тъй като навсякъде играем на естествени терени. Играем вкъщи пред наша публика и трябва още от първата секунда да ги накараме да се почувстват неудобно и да видят, че нищо хубаво не ги чака. Мисля, че естественият терен ще ни повлияе“, завърши №11 в Лудогорец.