Георги Дерменджиев се завърна начело на Лудогорец и пое тима за трети път в кариерата си. Опитният специалист говори пред медиите преди повторния си дебют начело на „орлите“ – гостуването на Фенербахче от третия кръг на груповата фаза на Лигата на конференцитие.

Бившият национален селекционер заяви, че се радва, че ще стартира точно срещу турския гранд. Двубоят в Турция е утре, 26 октомври от 19:45 часа. Той разкри, че в момента се наблюдава отстъпление, но собствениците ще направят всичко, за да върнат отбора в Шампионска лига.

„Господин Исмаил Картал е създал един отбор на много високо ниво на европейско ниво и неслучайно Фенербахче има 19 поредни победи. Винаги е добре като се играе срещу толкова добър отбор с такива добри футболисти“, започна Дерменджиев.

Снимки: Startphoto.bg
11 снимки

„Винаги съм искал моят отбор да играе срещу силен съперник, така се калява. Искам тези момчета да играят срещу Фенербахче, защото направиха много добър мач с Аякс. Знам, че ще е трудно. Фенербахче надиграва всичките си съперници. Ще бъда доволен от равенство. То ще допринесе на играчите, точката ще е добре, защото има още време, Лудогорец може да е втори“, продължи той.

„И двата мача са добри и имат място за сравнение. Този мач ще остане в историята. Надявам се този и следващият да останат в историята“, каза наставникът на „орлите“ по отношение на дебюта от първия си престой, който започна с гостуване на Партизан в Белград.

„Лудогорец е един изключително добре структуриран отбор. Има собственици, на които принадлежи, те са го създали. Лудогорец игра в групова фаза на Шампионска лига, сега има отстъпление, което съм сигурен, че собствениците ще коригират и Лудогорец отново ще е в Шампионска лига“, категоричен бе Георги Дерменджиев.

Снимки: Startphoto.bg
22 снимки

„Играчите трябва да си повярват, че имат качество и смятам, че това ще стане с времето. Фенербахче наистина има много силни футболисти и си личи от позицията им. Ще има определен тактическа постановка, дано да имаме успех.“

„Щабът ми още се оформя. За два дни няма как да се случи максималното, защото има треньори, към които съм се насочил, но са заети и няма как да се освободят. За момента в щаба е Светослав Дяков, новото име е Здравко Здравков, следващата седмица ще има още нови“, добави специалистът.

„Доволен съм, че са избрали мен, не знам дали е имало други кандидати, знаете как се вадят кестените. Аз съм изключително лоялен към Лудогорец, така че ще направя всичко възможно този отбор да е на мястото, на което е бил“, завърши Георги Дерменджиев.