Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори с огромен респект за първия съперник на тима си в Шампионската лига Жалгирис. Двата тима се срещат във Вилнюс в първата среща от втория квалификационен кръг, а според родния специалист, литовците са били най-тежкият възможен опонент на жребия. 

"Не мисля, че някой отбор е фаворит в тази среща. Гледах сериозно мачовете на нашия съперник и мога да кажа, че той е един от най-тежките, които можеха да ни се паднат на жребия. Жалгирис има страхотен треньор. Подготвили сме се за условията в Литва, те не са нещо ново за нас."

Дерменджиев: Ще страдаме, ако подценим Жалгирис

"Гледахме няколко мача на съперника, останах с впечатлението, че е много компактен отбор. Не искам да отличавам никого от литовските футболисти, много добре са ясни силните и слабите страни на този отбор", сподели Георги Дерменджиев на пресконференцията преди двубоя в Литва. 

Дяков: Фаворити сме, вярвам, че ще продължим напред

Още при изтеглянето на жребия, най-голямото притеснение в лагера на родния шампион беше, че двубоят в балтийската страна ще се играе на изкуствен терен. Опасения за състоянието на игрището изразиха и всички играчи на "орлите" преди заминаването за Вилнюс по-рано във вторник. 

"Надявам се това да не се окаже лош фактор за нашите играчи", беше краткият коментар на треньора и после говори за единственото ново попълнение до момента това лято Хорхе Броун. "Взехме страхотен футболист, един от най-добрите на поста си в досегашния му шампионат. Той се намира и в страхотна форма в момента", завърши Дерменджиев. 

Тренировката на Лудогорец трябваше да се проведе в 21:30 часа българско време, но в крайна сметка закъсня с четвърт час заради разразила се буря. След това обаче атмосферните условия позволиха заниманието да се проведе по нормален начин.