Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че изобщо не вижда поводи за прекомерна радост, след като жребият за 1/16-финалите в Лига Европа определи ФК Копенхаген за съперник на разградчани.

Повече за датския колос – вижте тук!

Макар на пръв поглед „орлите“ да избегнаха доста по-сериозни съперници, „лъвовете“ от „Паркен“ демонстрираха много силни изяви в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон. Те завършиха на трето място в група G със само 1 загуба и 9 точки или иначе казано – на две зад втория Порто.

„Доволен съм от жребия, но още преди това бях казал, че който и да ни се падне, ще се готвим нормално. Защо да има еуфория? Копенхаген събра 9 точки в групите на Шампионската лига“, отчете специалистът. „Трябва да подходим като реалисти. Това е един наистина силен отбор.“

„През зимата ще се готвим за пролетния полусезон, а не само за мачовете срещу Копенхаген. Преди 1/16-финала имаме мач от първенството, играем с Монтана. Ще направим всичко, за да подготвим футболистите максимално добре“, допълни Дерменджиев.