Наставникът на Левски Делио Роси коментира жребия за Лига Европа след победата с 4:0 над Хебър Пазарджик в първата контрола на неговите възпитаници от предсезонната подготовка. Както е известно, столичният гранд ще мери сили с ФК Вадуц от Лихтенщайн в първия кръг на втория по престиж турнир на Стария континент, а при успех, във втория най-вероятно ще срещне Жалгирис. 

„Тези мачове са само тренировки", започна Роси след победата над Хебър. „В този момент от подготовката, когато краката тежат, няма какво да се види, освен трудността от натоварванията, която изпитват играчите. Освен това, мачове като този ми дават възможност да видя младите, които са играли на други места. Така мога да преценя нивото им".

„Дойдохме да играем с този отбор, който миналата година се съгласи да пътува два часа, за да играем приятелски мач с нас, когато ни бе нужно. Който е бил любезен с мен, аз не забравям и връщам жеста“, коментира италианецът.

„Вече казах, че това е период с големи натоварвания и контузии се случват. Имаме някои невъзстановени от миналата годна като Нашименто, Ривалдиньо, Иванов, те все още не са готови. Те следват рехабилитационна програма. Цветкович има също неотшумял проблем, Вутов е с възпаление на коляното. Тези неща се случват. Те са част и от манталитета на играчите. Те би следвало да са провели подготовка преди лагера. Паулиньо - възможно е да не играе в първия мач от Лига Европа. Той се опита да вземе една висока топка и разтегна. Предполагам е разтежение на глезена“, обясни още Роси.

За жребия за Лига Европа, специалистът каза: „Никога не зависи от противника. Винаги зависи от нас. Ние трябва да се подготвим добре. Ако сме готови, можем да се преборим с тези съперници. За нас са важни мачовете след неудачите от миналата година, трябва да преодолеем тези двубои и да вървим напред“.

„Мисля, че времето за подготовка ще ни стигне, въпреки че ни липсва още някой футболист, за да направим състава оптимален. Клубът знае на кои постове са ни нужни играчи. Знае го от преди три месеца. Тренирам футболистите, които имам. Надявам се да завършим селекцията преди началото на сезона“, коментира за финал Роси.