Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след победата на разградчани над Шахтьор Солигорск в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

„На моменти мачът се доближаваше от това, което видяхме в Разград. Те контратакуваха добре.  В Шампионската лига няма как да има лесни мачове и съперници. Във всеки един двубой трябва да даваме максимума от себе си. Знаем, че всеки един сблъсък се решава в два мач. Трябва да сме концентрирани. Пресирахме добре, имаме добро позициониране, но се затруднявахме в последното подаване. Нямахме толкова много положения за разлика от първия мач. Трябваше да бъдем търпеливи и ди изчакаме най-добрата ситуация, така и се случи. Атаката ни тръгна от вратаря, Каули комбинира с Десподов, който се разписа. След този гол двубоят беше приключил“.

„Търпението беше важно. Имаше доста тактически приоми в подготовката за този мач. В първите 45 минути Каули беше изолиран и трябваше да намерим верните решения да го вкараме обратно в игра. В модерния футбол трябва да се взимат и модерни решения, за да се спре опонента. Няма значение от формацията и смятам, че голът ни беше перфектния пример за това. Атаката тръгна от нашия вратар а фланговият ни футболист се оказа в центъра на нападението и съм доволен“.

38 снимки

„Да, понякога има паралел между едната игра и другата. Трябва просто да разбираш футбола и играта“.

„Доволен към от реакцията, когато губехме топката. В модерния футбол това е изключително важно, както и позиционирането по време на двубоя. Да се подобряваш, това е основната задача. В един мач вкарваш повече, в друг по-малко. Важното е да се учиш и развиваш“.

„Спрямо различните съперници ще варираме формациите. Знаем историята на Лудогорец, но трябва и да се защитаваме добре. Във футбола трябва да варираш, да го имаш баланса. Да имаш различна стратегия и план. Не смятам, че бяхме дефанзивно настроен отбор, просто се защитавахме добре. Затваряхме добре пространствата, показахме добър баланс. Важно е да влезем в правилен ритъм и пренаредим приоритетите си“.

„Имаме три дни дотогава. Имаме и дълга скамейка, някои ще бъдат заменени, тъй като се нуждаят от почивка. Мачът с ЦСКА е много важен, но ние трябва да мислим за мачовете от Шампионска лига“.

„Вече имаме информация за Мура, но тепърва ще се подготвяме за тях. Те са много организиран отбор, много добре подредени в защита. Ще изграждаме тепърва плана за мача с Мура“, заяви Дамбраускас.