Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде много трезва оценка за представянето на отбора му при първия дуел срещу Малмьо в плейофа за класиране в групите на Шампионска лига, загубен с 0:2.

Наставникът акцентира, че отборът му не е успял да излезе от високата преса на Малмьо в хода на мача, като отбеляза, че тимът му ще гледа изцяло към срещата в Швеция, за да организира играта си за реванша идния вторник в Разград.

Антон Узунов
67 снимки

„Тези европейски мачове не са лесни да се играят и може би напрежението го имаше и не успяхме да се справим с него. Беше очевидно кога трябваше да се справим с контрапресата и да опитаме да излезем. Да измислим нещо и да влезем в тяхната половина. Направихме твърде много грешки със загуба на топката и това е една от причините да загубим днес с този резултат”, започна Дамбраускас.

„Опитахме да пресрещнем нашия съперник дълбоко в неговата половина с промяната на тактиката. С техните двама нападатели беше трудно да организираме такава преса, за да ги затрудним. Направихме твърде много грешки. Преходът в атака не ни се получаваше, особено при бързия пас, който не успяхме да го направим”, продължи предводителят на „орлите”.

„Мисля, че днес опитахме всичко да пробваме Каули да играе като №10. Просто нещо днес не се получаваше. Всички опитаха това, което могат, но просто не се получи. Можем да говорим и за концентрация. Да, първият гол е при бързо изпълнение на корнер, но ние изпуснахме човека си. При втория не успяхме да вземем втората топка и просто подарихме на опонента шанса да реализира този гол. Сега трябва да се подготвим добре за реванша и да се покажем като друг отбор”.

„За реванша №1 трябва да променим организацията на атаките ни. Когато опонентът ни пресира, да намерим пролуките и да излезем от тази преса. При втория мач ще гледаме как е играл опонентът днес и да научим уроците си от този мач”, завърши Дамбраускас.