Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди утрешния мач-реванш срещу Олимпиакос в третия квалификационен кръг от Шампионската лига. Първата среща в Гърция завърши наравно 1:1.

Литовецът заяви, че неговият отбор трябва да подходи с увереност в двубоя и да не подценява съперника. Той допълни, че е било важно играчите му да са си починали както физически, така и психически заради честите мачове и пътувания от началото на сезона.  

Антон Узунов
32 снимки

„Първо, преди мача, всеки може да каже каквото и да е, но за мен няма никакво значение. Аз гледам да не обръщам внимание по никакъв начин. Това може да бъде прието като стръв, която аз със сигурност няма да захапя. Важно е по какъв начин ще се представим утре. Наистина се надяваме и очаквам да направим още по-добър мач от този, който беше в Гърция“.

 „Лудогорец трябва да изиграе още един добър мач, но смятам, че трябва да бъдем още по-добър от първия. Трябва да наистина да успеем да подобрим интензитета, начина на пресиране. Както аз, така и момчета и всички в клуба имаха доза разочарование, че наистина се провалихме да оползотворим всичките си възможности да отбележим гол. 1:1 е добър резултат срещу такъв добър отбор. Същото направихме и с Мура, сега с Олимпиакос. Позитивното е , че ще играем вкъщи. Познаваме околната среда, ще имаме нашите фенове, които ще ни дадат допълнителна мотивация. Трябва да излезем да рискуваме, но трябва да бъдем и внимателни. Малките решения, които ще са от значение в утрешния мач, трябва да ги вземем по най-добрия начин и да ги оползотворим. Шансовете към момента са 50:50“.

„Всяка една формация, с която играе противника, трябва да провокира различна реакция у нас. Олимпикос е отбор, който трудно може да бъде предсказан, както и 11-те играчи, които ще излязат срещу нас. Ние не трябва да обръщаме толкова внимание на това, защото по-важното е каква е нашата подготовка. Начинът, по който ние ще бъдем готови за различните варианти, които те ще ни предложат и по какъв начин ще реагираме във всеки един момент. Когато успеем да се подготвим по тази добър начин, резултатът идва сам, така че това, което ние направихме през седмицата и продължаваме да правим днес, е да се подготвим по най-добрия начин за това, което предстои утре“.

„Не можем да правим каквито и да са сравнения с отбора от преди 5-10 години. Трябва да гледаме това, което имаме пред нас и отбора, който ще срещнем утре. Това е шампионът на Гърция. Знаете какво първенство имат. Те са и 46 пъти шампион. В Англия казват, че фланелката става изключително тежка в такива моменти. Може да доведе до натиск и притеснение в играчите. Но, в същия момент, получаваш манталитет на победител, не трябва да ги подценим. Не трябва да излизаме със страх, а с увереност. Накрая играеш 11 срещу 11 в две полувремена и всичко се решава на терена. След първия съдийски сигнал няма значение какви са заплатите на играчите, историята на отбора, всичко се решава на терена. Уверен съм, че моят отбор ще бъде щастливият след края на мача“.

„Веднага след първия мач в Атина имаха футболистите свободни дни в сряда и четвъртък. След това се събрахме в петък. Тренирахме и в събота, и неделя. Днес вечерта имаме още една тренировка. Получават се на доста добро ниво. Беше важно играчите да се възстановят повече психически, отколкото физически, защото бяха натоварени седмици с мачове и пътувания. Готови са физически и ментално. Ще видим тази вечер на тренировката и утре на мача. Както съм казвал и преди, за треньорите е доста по-лесно в такива мачове, защото няма нужда от допълнителна мотивация да бъде давана на играчите. Винаги може по-добре, но в първия мач не беше лошо представянето ни. Очаквам да покажем това, на което сме способни утре вечер“, заяви Дамбраускас.