Славия ще мери сили с Хайдук Сплит във втория предварителен кръг на Лига Европа, ако в първия елиминира Илвес Тампере. Това отреди тегленият по-рано жребий за предварителните кръгове на втория по престиж турнир на Стария континент. 

Ако се стигне до среща между „белите“ и хърватите, то тимът от Сплит ще мери сили с български състав за втора поредна година.

Припомняме, че на същата фаза през 2017-а година Хайдук елиминира Левски. Първата среща завърши при 1:0 в полза на Господарите от морето, а пред празните трибуни на „Георги Аспарухов“, „сините“ инкасираха ново поражение с 1:2.

Хайдук Сплит е основан през 1911 година и е сред най-успешните отбори в Хърватия. Осем пъти е носител на титлата в хърватския шампионат, 4 пъти завоюва Купата на страната. 9 пъти шампион на Югославия и също толкова пъти е триумфирал във втория по престиж турнир в страната.

През изминалия шампионат Хайдук Сплит завърши на третото място в класирането на хърватското първенство. Шампион стана Динамо Загреб, а сребърните медали бяха за Риека.

Хайдук игра и финал за Купата на Хърватия, но го загуби от Динамо.