ЦСКА 1948 започна серията си от мачове по време на летния лагер в Словения, а родният тим направи 1:1 срещу местния гранд Марибор. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като в петата минута Бирсент Карагарен от дузпа поведе столичани, но пет минути преди края на редовното време Хилал Судани изравни за 16-кратния шампион на Словения.

Неофициален дебют за ЦСКА 1948 направиха новите попълнения Емил Виячки и Том Рапнуи от първата минута , а Мики Орачев, Ерденис Гурища и Неделко Пишчевич се появиха през второто полувреме.

Особено красиво беше изпълнението на алжирския нападател на "виолетовите", които в тази среща играха с жълтите си екипи, след като изравни резултата със зрелищно воле. Неприятната новина за Атанас Рибарски обаче не беше това, тъй като в средата на второто полувреме със сериозни болки в лявото коляно играта напусна Октавио Мантека, като не се знае какво е състоянието на бразилския полузащитник.

Отлично впечатление с изявите си в хода на срещата направи Емил Ценов, както и влезлият като резерва Георги Русев, който до съвсем скоро имаше ангажименти и с националния отбор на България.

В следващата си проверка на словенска земя ЦСКА 1948 ще спори с носителя на Купата на Румъния - Сепси.

В четвъртата минута на срещата Макс Уотсън от словенците действа изключително нескопосано и препъна Педриньо в наказателното поле на Марибор, след което родният тим получи дузпа. Зад топката застана Бирсент Карагарен, който с удар по земята прати топката в долния десен ъгъл на противниковата врата - 1:0.

В шестата минута Педриньо отново получи вляво и шутира много силно по диагонала. Този път Бергсен отрази, а след това Стоян Стоичков шутира също много силно, но Уотсън с тяло блокира топката. След 600 секунди игра Карагарен центрира отлично от ъглов удар, а Елитон изпревари бранител на Марибор и стреля с глава, но неточно.

В 26-ата Марибор имаше отличен шанс да изравни резултата, след като разгърнаха нападение отляво, но ударът с глава на Арнел Якупович беше блокиран от Елитон. Словенците продължиха с натиска си, а в 34-ата минута топката беше центрирана в наказателното поле на ЦСКА 1948 от Мартин Милец. Свен Карич беше оставен напълно непокрит и стреля с глава, но топката профуча плашещо близо край вратата, пазена от Генадий Ганев.

След паузата Атанас Рибарски направи една промяна, като в игра пусна Даниел Наумов, който застана на вратата вместо Ганев. В 54-ата Октавио елиминира много технично съперник и пусна вдясно за Стефан Цонков. Той центрира добре, но Педриньо не успя да засече топката с глава и се размина с нея.

В 58-ата минута Октавио получи контузия на лявото коляно след единоборство с футболист на Марибор и изпитваше изключително сериозна болка. След това треньорът Атанас Рибарски извърши редица смени, сред които и тази на Октавио, който напусна куцукайки.

В 71-ата минута Георги Русев се понесе отдясно, а капитанът на ЦСКА 1948 елиминира с лекота опеката на бранител от Марибор. Последвва шут с левия крак, но вратарят на словенците с една ръка спря топката по красив начин. Три след това пък Иван Брънич получи вляво на нападението на Марибор и финтира Емил Виячки. Последва тежък удар с десния крак, но топката не намери очертанията на българската врата - аут.

Секунди след това Виячки беше финтиран от Колар, след което той се озова сам срещу Наумов, но родният бранител действа бързо и блокира удара на офанзивния футболист на "виолетовите". Осем преди края пък Русев беше оставен да се надиграва "един на един" с бранител на Марибор, който нямаше как да опонира на българския футболист, но опитът му за подаване беше неакуратен.

Пет минути преди края на редовното време обаче Марибор изравни по чудесен начин. Иван Бърнич центрира от ъглов удар, а отбраната на ЦСКА 1948 не се позиционира добре, за да може Хилал Судани да нанесе силен удар от воле, който не остави шансове на Наумов да реагира - 1:1.

В добавеното време на срещата Иван Брънич можеше да запише втора асистенция, след като не позволи на Виячки да му пресече топката, а нападателят на Марибор реши да стреля от много малък ъгъл, но прати топката над напречната греда.

FT / ЦСКА 1948 1:1 МАРИБОР

1:0 Карагарен (5-дузпа)

1:1 Судани (85)

Съставите:

ЦСКА 1948: Генадий Ганев – Стефан Цонков, Емил Виячки, Елитон, Том Рапнуи – Бирсент Карагарен, Емил Ценов, Октавио, Стоян Стоичков – Педриньо, Валентин Йосков

Треньор: Атанас Рибарски

Марибор: Мено Бергсен – Марк Щрайнар, Марко Божич, Ян Репас, Алиаш Антолин – Арнел Якупович, Макс Уотсън, Мартин Милец, Шоштарич Свен Карич, Марин Лаушич – Кайоде Исхак Рафиу