ЦСКА 1948 гостува на румънския вицешампион ФКСБ в мач-реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата на стадион „Триумфална Арка“ в столицата Букурещ стартира в 21:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

„Червените“ имат да наваксват гол пасив срещу ФКСБ, след като загубиха в дебюта си в европейските клубни турнири преди седмица. Възпитаниците на Атанас Рибарски загубиха минимално на Националния стадион „Васил Левски“, но остават с шансове да отстранят съперника.

LAP.bg
23 снимки

ЦСКА 1948 започна новия сезон в efbet Лига с успех над Левски на „Герена“, преди да вземе и домакинството си на Пирин Благоевград с класически резултат. Гостуването на Арда в Кърджали от третия кръг на първенството бе отложено поради ангажиментите на „червените“ в третия по сила евротурнир.

Наставникът Атанас Рибарски ще трябва да се оправя без контузените Евгений Сердюк, Неделко Пишчеви и Райн Бидунга. Джонатан Перейра няма картотека, а лидерът Ивайло Чочев вече е готов за игра, но няма да вземе участие в реванша.

При елиминиране на ФКСБ, ЦСКА 1948 ще играе в следващата фаза на надпреварата с датския Нордселанд.

„Имат много добри футболисти в офанзивен план. Разучили сме ги добре. Мисля, че трябва да имаме по-добро присъствие в наказателното поле. Надявам се да има промени чисто поведенчески от някои от играчите. Обърнахме внимание на дузпите, няма да го крия. Ако има продължения, сме готови. Имаме доста добра резервна скамейка. Със сигурност трябва да неутрализираме силните страни на противника, но имаме и гол пасив, трябва да сме внимателни с това. Рискът е голям да допуснем бърз гол“, заяви старши треньорът Атанас Рибарски на своята пресконференция в сряда.


21:30 часа | ФКСБ – ЦСКА 1948  (1:0 в първия мач)

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг, втори мач

Вероятни състави на двата отбора:

ФКСБ (4-3-3): Търновану – Пантеа, Дава, Харуц, Радунович – Олару, Джокович, Еджума – Балуца, Компаньо, Коман

Старши треньор: Елиас Хараламбус

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Даниел Наумов – Мики Орачев, Елитон Джордж, Симеон Петров, Ерденис Гурища – Емил Ценов, Парвизджон Умарбаев – Педриньо, Антонио Вутов, Георги Русев – Видар Кяртансон

Старши треньор: Атанас Рибарски


Главен съдия: Джукшин Джака, Албания

Стадион: „Триумфална Арка“, град Букурещ, Румъния