Две участия в груповата фаза на Шампионската лига за три години. Не, не е сън. И не е постижение на чуждестранен отбор. Успехът бе постигнат от 5-кратния шампион на България Лудогорец. Хегемон в страната през последните сезони, "орлите" демонстрираха очевидното си израстване с два паметни мача срещу Виктория Пилзен в плейофите. Да, драмата от предишните двубои със Стяуа липсваше, но се видяха много други позитивни неща. Като борбата и здравата игра, които показаха футболистите ни в Пилзен. 

Със сигурност това не са сред най-силните черти на състава. Много пъти е ставало дума за качествените комбинации, бързия преход от защита в атака, разиграването, контраатаките, головия усет на нападателите. Сега обаче Лудогорец надгради и треньорът Георги Дерменджиев е много прав в това си твърдение. Видя се ясно, че чехите действаха твърдо, дори на моменти грубо, но това не стресна играчите ни, които не отстъпиха нито веднъж, в нито едно единоборство. Затова бяха възнаградени с участие в най-престижния европейски клубен турнир за втори път в историята си. 

Наречете ме наивник заради чистата ми детска вяра, че това постижение може би ще ни обедини. Да, знам, че звучи невъзможно, защото всеки има клубни пристрастия, всеки разбира от футбол и има своята истина за процесите в този спорт.  Но кажете, няма ли да е хубаво да се насладим заедно на евромачовете, които предстоят? На Националния стадион "Васил Левски" отново ще дойдат големи отбори, ще видим част от световните звезди в действие. И Лудогорец е отборът, който ще ни донесе тази емоция! 

Затова трябва да сме доволни и да се радваме. Неоспоримите факти са такива - Лудогорец е приятното лице на българския футбол в Европа. 

Успех в групите, момчета!