В европейските кампании на Лудогорец традиционно няма нищо случайно или ако има, е твърде рядко. Просто орисията е такава. Или ще се повтарят съперници всяка година, или ще се играе срещу отбор с българин в състава или пък ще е нещо друго, но винаги има нещо. Може да е дребно, но го има – луда работа.

В този ред на мисли евентуалните съперници на Лудогорец в плейофа за Шампионска лига мога както могат много да ни говорят, така и нищо да не ни казват. Виктория Пилзен и Залцбург изглеждат като отбори, които могат да се паднат на случаен принцип. Един вид в тях няма никакъв дженк. Кипърският АПОЕЛ Никозия има нещо, за което съдбата може да се хване – Живко Миланов. Връзката на национала с Лудогорец не е много здрава, пътищата са се преплитали рядко, въпреки че Миланов вкара уникален гол на Лудогорец в момента, в който бе част от Левски. Няколко контроли и толкова. Едно на ум за АПОЕЛ.

Селтик! Старши треньор на шотландците е Брендън Роджърс. Добре познат на Дерменджиев, а и Лудогорец му е добре познат. Срещу него българския шампион направи луди мачове – изпусна точка на Анфийлд в последната минута и взе точка на „Васил Левски“ в последната минута. Да! Тогава Брендън Роджърс бе треньор на Ливърпул, а Ливърпул бе съперник на Лудогорец в групите на Шампионската лига.

Стигаме и до кулминацията. За първи път в кратката си история Лудогорец може да се изправи срещу свой в мач на живот и смърт. През зимата българският шампион продаде Михаил Александров във Варшава. Александров заигра и е основен футболист в Легия. Българинът бе част от проекта „Лудогорец“ от самото му създаване - от Б група. Имаше прекрасни моменти, а имаше и трудни моменти. Бе изключително важна фигура както в групите на Лига Европа, така и в Шампионската лига – твърд титуляр. Кариерата му в Лудогорец бе белязана с възходи и падения. Сега Михаил Александров е част от Легия, а поляците са възможен съперник на Лудогорец. И още нещо. Лудогорец имаше уредена контрола с Легия през лятото, плановете се промениха. Случайност? Едва ли! Може би пръст на съдбата. Лудогорец не игра контрола с Легия но ЦСКА игра срещу полския шампион. И го победи с 1:0.

Жребият май изглежда ясен. Нека лудите неща за лудите от Разград да продължат!