И така, станаха ясни евентуалните съперници на жребия в четвъртия кръг, или в плейофите за влизане в групите Шампионската лига. Той е в петък от 13 ч., а с оглед показаното от българските шампиони срещу Цървена звезда, те могат да бъдат умерено спокойни за голямата си цел.

Спокойни, защото нито един от петте възможни съперника за лудогорци не е непреодолим. А умерено – защото все пак Лудогорец не е нито Реал, нито Барса, нито Байерн, че да е изчистил напълно съзнанието си от притеснения.

Ето още веднъж имената на тези пет отбора: Виктория Пилзен (коефициент: 44,585), Залцбург (42,520), Селтик (40,460), АПОЕЛ (35,935) и Легия Варшава (28,000) . Всички те са поставени, разбира се, а „орлите“ са в групата на непоставените в потока на шампионите.

Най-голямото име сред тези тимове е това на Селтик, бивш европейски шампион, многократен шотландски първенец. Но! Именно шотландските клубове могат да претендират за короната в типично българската обидна квалификация „евроидиоти“. Нашите уважения към „детелините“ заради историята им, заради публиката им, но в момента те няма как да уплашат Лудогорец. Селтик е отборът, паднал от гибралтарския Линкълн с 0:1, макар и само в единия мач от втория предварителен кръг. Позорно, наистина. Селтик е тимът, преодолял казахстанския Астана, благодарение на две дузпи в реванша /2:1/. А втората, решителната – в 90-ата минута и придружена с два червени картона за хората на Мъри Стоилов...

Да не изпадаме в излишно пренебрежение към Селтик, но със сигурност техничните лудогорски латиноси биха се чувствали особено удобно срещу този съперник.

АПОЕЛ Никозия на Живко Миланов сякаш е най-лекият вариант за съперник, но съвсем малко по-лек на везните от останалите четири. Кипърците преодоляха Розенборг след рядко срещаните три гола в добавеното време на втория мач. В този отбор играе нашият Живко Миланов.

Останалите три отбора са малко или много сходни като класа. Средноевропейски отбори, със средноевропейска класа. Малко повече опасност сякаш вещае австрийският Залцбург, но не много повече от преодоляния в контрола от ЦСКА това лято Легия Варшава на Михаил Александров или от чешкия Виктория Пилзен.

Така че – Лудогорец може да гледа със самочувствие към жребия, няма никаква причина да се плаши. Шансовете за преодоляване на който и да било от петте съперника е напълно реален, а това би означавало второ влизане в групите на Шампионска лига.

И да – със самочувствие означава без високомерие, но с вяра в своите сили.