Не знам дали ви направи впечатление, но в Лудогорец не останаха особено щастливи от съдбата си при жребия в Лига Европа.

Не че им се падна най-силният съперник. Съвсем не. ФК Копенхаген не е Тотнъм, не е Рома, не е дори Шахтьор Донецк, или пък някой от турските грандове.

Но не са и АПОЕЛ Никозия, Османлъспор или Генк, по-добри са от тях.

Датчаните са неудобни опоненти за „бразилския“ Лудогорец. Ще бъде битка на стиловете, това е ясно.

„Орлите“ са водили подобни разностилови битки, при това съвсем скоро. На кого да оприличим най-добре датския шампион от тези тимове, с които Лудогорец игра в турнирите, ако не на Базел?

Тим, който разчита на физиката, на единоборствата, на бързите атаки, на високите топки, на духа. Нещо, което беше характерно и за швейцарците. На това лудогорци ще противопоставят бързина, техника на скорост, бразилска комбинативност.

С други думи - два коренно противоположни съперника ще кръстосат саби през февруари идната година на 1/16-ина финалите в Лига Европа.

Сблъсък 50:50, такива, каквито бяха срещите на Лудогорец срещу Базел в групата. Помните, двубоите с швейцарците завършиха наравно – 1:1 и 0:0. Но бяха тегави, оспорвани, по ръба на бръснача.

Особено реваншът в София, в който Лудогорец подходи по-предпазливо от необходимото. И трепери до края, имаше късмет и един великолепен Владо Стоянов на вратата си.

Сега не бива да бъде точно така. Срещу ФК Копенхаген най-напред в София ще бъде много важно Лудогорец да налучка ваксата. Тук трябва да видим майсторлъка на Георги Дерменджиев. От наставника на българския шампион зависи как ще настрои своите. Да, много важно ще бъде да не се допуска гол на собствен терен и тимът да замине за реванша в Дания със суха мрежа. Но ще трябва да се вкара гол, а най-добре голове.

Затова Лудогорец ще трябва да бъде с една идея по-настъпателен, отколкото срещу Базел. Не, разбира се, безрасъдно като срещу Арсенал в Лондон, но по-атакуващ, по-офанзивен, отколкото с швейцарците в София.

Копенхаген е тим със здрава защита, допуснал е само два гола в групата си от Шампионска лига. Там натрупа 9 точки – доста са на фона на трите пункта на Лудогорец. Но пък трябва да отчетем, че групата на Копенхаген беше най-слабата от всички възможни – Лестър, Порто и особено Брюж съвсем не са Арсенал, ПСЖ и Базел в този момент.

Така че в началото на 2017-а предстоят оспорвани сблъсъци. Равностойни и оспорвани. Въпросът е как Лудогорец ще разиграе своите козове, които са съвсем различни от тези на ФК Копенхаген.