Лудогорец отново превключва мотора. След няколко месеца на мачове за точки отново идва ред на елиминационните двубои. Всъщност изминаха точно 6 месеца от последния елиминационен мач на Лудогорец срещу Виктория Пилзен (разбира се, ако не броим срещите с Ботев Враца и Монтана за Купата на България, но и те са по-различни, защото са по една). Ако има нещо, в което Георги Дерменджиев е специалист, то това са точно мачовете на пряко отстраняване в две срещи. Като старши треньор Дерменджиев е губил само един такъв сблъсък - срещу Левски за Купата на България.

На всички е ясно, че мачове в група и мачове на директно отстраняване са коренно различни. Както като подход, така и като нагласа на самите футболисти. Точно в тези мачове Георги Дерменджиев успява да настрои отбора да играе така, както е необходимо. Тук не е нужна красота и феноменални изпълнение, а прагматизъм. Най-важното е, че играчите слушат и изпълняват тактическите указания, защото това е от изключително  значение. Само този сезон Георги Дерменджиев и Лудогорец направиха няколко показни – как се играе  в мачове на елиминация.

Сега наред са срещите с Копенхаген. Ясно е, че е много вероятно оттук-нататък в турнира Лудогорец все някъде да отпадне. Било в този кръг или в някои от следващите. Ясно е също така, че отборът вече постигна достатъчно в тази еврокампания. Апетитът идва с яденето, а треньорът на Лудогорец няма да се остави току така да бъде изяден от сънародниците на Андерсен. Той ще се опита да бъде писателят на поредната глава от чудните разградски приказки. При всички положения за епилог изглежда рано!