ЦСКА прескочи първото изпитание в квалификационните кръгове в Европа. Черногорският Титоград беше сломен с успех на "Българска армия" с 4:0 и равенство при гостуването - 0:0. 

Като цифри добре, поне що се отнася до първия мач, но като игра, впечатления и качества нещата не бяха толкова добри и цветни краски.

Включваме и първия двубой от efbet Лига, където отново у дома "виолетовите" от Етър извъртяха едно 2:2 и оставиха отлични впечатления с играта си, а Дани Младенов прати едната точка към Велико Търново, а ЦСКА стартира с реми първенството, което сякаш беше доста неочаквано на фона на успеха над Титоград в първата среща от Европа. 

Така от старта на официалните мачове момчетата на Добри Митов имат един успех и две равенства, без загуба, което е похвално, но играта сякаш не върви и не блести.

Във двубоя с Титоград в Подгорица тимът отправи само 1 точен удар към вратата, което не е много добър показател, за тим, който се бори и афишира амбиции да достигне дори до груповата фаза. Дано и новите попълнения се разиграят Денис Давидов, който остави отлични впечатления по време на контролите, вчера не влезе в игра.

Стойчо Стоилов: Трябваше да победим

Титоград нацели и гредата, а и в София имаше ситуации. Вярно, че след успех 4:0 и поне две класи над съперника, може да не се влагаш на 100 %, но успеха трябваше да бъде взет, независимо от ротацията на състава. Снощи нямаше положения, нямаше игра, нямаше страст, а футболът не е само тактическа дисциплина, трябва и емоция. Поне феновете на "червените" бяха на висота за пореден път и подкрепяха отбора си, което е похвално.

Сега на ред в Европа е хърватският Осиек, който вероятно ще демонстрира повече футболни качества от черногорци, това ще се види още на 25 юли в София. Така остава на "червените" да покажат ново футболно лице и да съумеят да победят съперника и то с добър резултат преди реванша в Хърватия.