Вицешампионът на България от миналия сезон - Черно море, започва своето участие от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Тази вечер в 20:00 часа "моряците" гостуват на израелския Апоел Беер Шева, но в Ловеч. Срещата може да гледате пряко по DIEMA SPORT 2, а на Gong.bg ще проследим най-интересните моменти от нея.

Поради военните действия в Газа израелските отбори домакинстват извън страната. В крайна сметка това ще стане именно в Ловеч, като така Черно море ще гостува на родна земя. В състава на съперника личи името на българския национал Йоан Стоянов, който вкара на Левски миналото лято, но цели шестима титуляри напуснаха тима от тогава досега.

Черно море се завръща в Европа след силен минал сезон в българското първенство, завършил го на второ място в класирането. Новият сезона "моряците" не успяха да го започнат с победа след нулево реми срещу ЦСКА 1948 миналата седмица. Добрата новина за Илиан Илиев е завръщането на Исмаил Иса и Брено Тейшейра, които пропуснаха първия мач на тима за сезона.

"Европейските турнири са друго нещо. Това са два мача. Трябва да изиграем изключително внимателно мача и те го знаят, имаме доста опитни хора. Дано да няма много вълнения, да сме по-спокойни. Със сигурност, при някои момчета, които, може би, не са играли в турнирите, със сигурност има някаква тръпка. Дано всичко мине наред“, заяви наставникът на Черно море на пресконференцията си вчера.

Главен съдия на двубоя ще бъде Данияр Сахи от Казахстан.