Предстоящата битка между Лудогорец и Базел в Шампионската лига не е централна тема само за българските медии, но и за швейцарските. Там се притесняват от силата на родния шампион, който може да лиши местния първенец от участието му в Европа напролет. 

"Лудогорец няма реална конкуренция в България. През уикенда записа десета поредна победа, а досега има 12 успеха от 14 мача. И това не е единствената прилика с Базел. Има още много - отборът е хегемон в последните пет години в страната си и остави далеч назад традиционни отбори като Левски, Славия и ЦСКА", пише в анализа си за предстоящия мач "Нойе Цюрхер Цайтунг".

"Успехът на този отбор е възможен заради собственика, а именно фармацевтичния магнат и олигарх от София Кирил Домусчиев. Само половин година, след като пое отбора, го вкара в елита, а в първия му сезон там спечели дубъл", пише още изданието. 

"Макар и с някои треньорски смени във времето, сега той води отбора си с увереност, спокойствие и поглед в бъдещето. Има вяра и в треньора Георги Дерменджиев, който е от самото начало с него, с леко прекъсване през 2015 г."

"Освен тях, впечатление правят многото бразилци. Кафу, Натанаел, Сисиньо, Вандерсон, Марселиньо, Кишада, Кампаняро, Саша - повечето от тях вече са българи, защото имат паспорти и могат да играят за националния отбор. Всички са много опасни, а един от тях струва десетки милиони."

"Става въпрос за Кафу, който сигурно скоро ще бъде продаден, но ще е на линия с Базел. Опасен е и румънският нападател Клаудиу Кешеру, който е с богат опит по европейските терени", пише още изданието в анализа си и коментира премиите на разградчани. 

"Победителят в сряда вечерта има гарантирано място на 1/16-финалите в Лига Европа. Заради важността на този мач, Кирил Домусчиев е готов на огромна щедрост към играчите си. Той е вдигнал двойно премиите на играчите си за успех и ще им даде по 20 хил. евро, ако победят Базел", пише "Нойе Цюрхер Цайтунг".