Лудогорец започва своя пореден поход към групите на Шампионската лига. Съперник в първия кръг е Сутиеска Никшич, а само няколко дни след жребия черногорците привлякоха родното крило Юли Ненов. Точно по този повод „Мач Телеграф“ се свърза с доскорошния лидер на Ботев Враца. 
 
„В Сутиеска се стяга силен отбор. 20 дни вече съм в тима и мога да кажа, че се работи професионално и много здраво. Според мен Сутиеска е добър тим и ще го покажем.
 
Базата тук е много хубава, тренировъчният терен сега се изгражда. Условията са отлични. С треньора вече говорихме за Лудогорец, нормално е. Съотборниците също подпитват. Всеки приема нещата сериозно. Един такъв мач е възможност за доказване, макар и Лудогорец да е фаворит.
 
Лудогорец играе в един и същи състав повече от година. Това доста може да им помогне. Но те така или иначе са много класен тим и знаем колко ще ни е трудно. Официални мачове не сме имали. Но в контролите се опитваме да играем атакуващо. Със сигурност ще е рисковано, ако искаме да се надиграваме с Лудогорец“, коментира бившият младежки национал.
 
Юли Ненов има 13 мача срещу Лудогорец, от които е загубил 10, два са завършили наравно, а в един крилото излиза победител. Става дума за срещата между „орлите“ и Дунав, която русенци печелят в Разград с гол на Самир Аясс. Тя се игра на  9 април 2017 г. Ненов има една асистенция срещу шампионите – при 2:2 същия сезон.
 
„Да, факт е, че с Дунав ги бихме.  Мачовете срещу Лудогорец, ЦСКА и Левски те изграждат като футболист. Резултат като прогноза, не мога да дам. Искам да играем добре. Ще опитаме да победим. Няма да излезем като обречени, излизаме и играем, пък каквото стане“, завърши Ненов.