Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович коментира пред Gong.bg жребия за втория квалификационен кръг за Лига Европа, който отреди „черно – белите“ да се изправят срещу английския Тотнъм. Босненският специалист си пожела именно „шпорите“ да бъдат следващият съперник в евротрурнирите на „смърфовете“.

Официална "Facebbok" страница на Локомотив Пловдив - www.facebook.com/lokomotivplovdiv
27 снимки

„Пожелах си Тотнъм на жребия и така се получи. Това е голям жест за нас като отбор, както и за Пловдив и българския футбол. Момчетата са радостни от това, че ще се изправят срещу толкова силен отбор. Уникално е, че ще бъдем домакини на добър тим като Тотнъм. Трябва да се радваме всички, не само Локомотив, а и цяла България“, заяви Акрапович.

Босненският специалист се изказа оптимистично, че до двубоя с „шпорите“ от УЕФА могат да дадат зелена светлина за появата на фенове по трибуните.

„Надявам се, че нещата може да се променят в следващите дни. Виждам какво се случва в Германия и вече се дискутира по друг начин ситуацията с вируса. Дано умните хора да се съберат и да позволят на феновете да присъстват на стадиона. Виждаме, че навсякъде вече нормално върви животът. Дано да се позволи да бъде запълнен половината от капацитета на стадиона, за да могат феновете да изживеят този уникален момент“, добави още той.

„За мен най-важното е да покажем добър футбол, а не срещу кой съперник ще се изправим. Можеш да паднеш и от украинския Колос Коваливка, и от израелския Апоел Беер-Шева. Но колко пъти ти се случва да имаш такъв двубой срещу Тотнъм? Работихме много през последната година, която беше трудна за нас, за да стигнем до този мач. Трябва да се радваме. Адреналинът няма да е проблем, а единствено трябва да успокоя отбора, защото всички ще искат с голямо желание да покажат своите качества“, каза босненският специалист.

Треньорът на Локомотив коментира и предстоящия сблъсък на треньорските скамейки между него и Жозе Моуриньо.

„Жозе Моуриньо също има две ръце, два крака и една глава. Ще го поздравя като всеки друг треньор. Нормално е да има респект. Португалецът е уникален – спечели толкова много. Ще се радвам да го срещна. Ще коментирам и с отбора. Уважавам много Моуриньо, но накрая ще победи този, който заслужава“, заяви Акрапович.