Старши треньорът на Цървена Звезда Миодраг Божович изрази съжаление за допуснатите грешки, които са довели до отпадането в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. 

Белградчани претърпяха поражение с 2:4 след продължения като домакини от Лудогорец и бяха елиминирани. Двете срещи завършиха 2:2 в редовното време, но разградчани взеха своето в допълнителните 30 минути на реванша.

"Жалко за феновете и атмосферата. Направихме прекалено много глупости, за да победим толкова силен съперник. Не видях какво стана на полувремето (б.а. при червения картон на Гелор Канга за удар без топка срещу Светослав Дяков). Знам, че имахме играч повече и трябваше да бъдем с по-хладни глави. Борехме се, нямам забележки към играчите в това отношение. Огромно благодаря на нашите запалянковци за подкрепата. Единственото, което не успяхме да направим, е да продължим. Това е положението. Няма място за оплаквания. Трябва да продължим напред към следващото предизвикателство. Бяхме близо, няма да играем в Шампионската лига, но може би не бяхме и готови за това. Повечето от нашите футболисти не бяха играли в такъв мач при такава атмосфера. Както казах и преди, те имат повече опит и са много по-обиграни от нас. Трябва да запазим състава и да прибавим още качество, но нещата не стават бързо. Съжалявам, че дадохме напразни надежди на хората. Но е трудно да събереш играчи и след малко повече от месец да влезеш в Шампионската лига. Хубаво е, че имахме такива мачове и се надявам да си извлечем поуките. Трябва да продължим да работим и доизградим състава. Докато имаше шансове, аз оставам оптимист. Затова футболът е толкова интересна игра. В една минута имаме числено предимство, а в следващата го губим. Не бих хвърлил всичката вина върху него (Канга)", каза Божович. 

Звезда получи 11 гола в първите си шест официални мача през сезона, което говори за проблеми в дефанзивен план. 

"Ако сравнявате този отбор с онзи, който през 1991 година триумфира с купата на европейските шампиони в Бари, вероятно има проблем в защитата. Но Звезда вече не е онзи клуб. Получаваме голове, вкарваме на всички, тук също не загубихме и в двата мача", каза още той./БТА