Членът на селекционния съвет на Лудогорец – Димитър Божкилов, присъства на тегленето на жребия за четвъртфиналите на SESAME Купа на България, който отреди „орлите” да се изправят срещу ЦСКА 1948. Мачът е в края на месец февруари догодина.

„Може да се каже, че жребият е един от най-тежките. Явно така ни е орисано. Ще трябва да играем доста мачове през февруари. Очертава се много тежък февруари за нас, не само заради тези мачове, а и заради отложените срещи, Лигата на конференциите, така че ще бъде много тежък февруари”, каза той.

Божкилов коментира и класирането на разградчани за елиминационната фаза на Лига на конференциите. „Орлтие” намериха място там, след като снощи победиха с 1:0 тима на Нордсленад на „Хювефарма арена”.

„Доказали сме, че за нас няма невъзможни неща. Очертаваше се доста тежка група, още в началото знаехме, че ще е така. Нордселанд се представиха отлично в датското първенство през миналата година, в последния момент изпуснаха титлата, виждате какво прави Копенхаген. Бяхме наясно какво ще се случи. За Фенербахче няма какво да коментираме, и един традиционно неудобен отбор от Словакия.

Успяхме да излезем от много тежка ситуация с обединението на всички в отбора. Това е успех не само за клуба, но и за българския футбол не само финансово, но и репутационно”, сподели Божкилов.