Зрински Мостар победи Ботев Пловдив с 2:0 в мач реванш от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Попаденията за домакините бяха дело на Нардин Мулахусейнович и Томислав Киш. Още в първите 25 минути Зрински можеше да отбележи, след като получи съмнителна дузпа, която бе спасена от стража на Ботев. Малко след това домакините откриха и секунди по-късно Антоан Конте бе изгонен при спорни обстоятелства. През втората част Зрински наложи волята си и успя да вкара втори гол, а в последните секунди попадение на Винни Трибуле бе отменено поради засада. 

По този начин Ботев Пловдив отпадна от европейските клубни турнири, като силите на тима стигнаха до третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, като ще насочат вниманието си към вътрешното първенство и националната купа.

В 7-а Ивелин Попов центрира по прекрасен начин от корнер и Конте стреля с глава на първа греда, но стражът на домакините успя да спаси и изби встрани.

В 21-а минута Бернат направи страхотно спасяване, а след това при опита си да избие топката, имаше контакт с противниковия нападател и съдията не се поколеба да посочи бялата точка, като повторенията не бяха убедителни и останаха съмнения, че вратарят на "канарчетата" игра с топката. Млинар се нагърби с изпълнението, но Бернат се реабилитира, като блесна със страхотно спасяване и резултатът остана непроменен.

В 39-а минута Ботев позволи атаката на домакините да се развие по десния фланг и да има центриране, като защитата на "канарчетата" не се ориентира добре, а Мулахусейнович отправи неспасяем удар с глава, за да открие резултата - 1:0 за Зрински Мостар.

Малко след това Антоан Конте бе очевидно провокиран, а нервите на бранителя не издържаха, като повторенията показаха, че има и опит за удар на футболиста на Ботев срещу противниковия състезател, като съдията му показа директен червен картон.

В добавеното време на първото полувреме Нвачукву се справи по великолепен начир при контраатака на Ботев, като демонстрира страхотна техника и скорост, а накрая пусна пас по конец към Самюел Акере, който остана очи в очи с противниковия вратар, но завършващият удар не бе достатъчно добър и стражът на Зрински спаси.

Веднага след това Акере имаше нов шанс да отбележи, като се измъкна от засадата и стреля с глава, но сякаш избърза и това позволи на Марич да се намеси с лекота.

В 52-а минута домакините опитаха изстрел директно от пряк свободен удар, но Бернат внимаваше и успя да избие встрани. Петнайсетина минути след това Зрински отне топката в средата на терена и организира бърза атака, като нападател на домакините можеше да отбележи, но силният му удар премина встрани от десния страничен стълб на Бернат.

В 71-а минута Зрински отново имаше добра ситуация от корнер, като Шунжич се извиси страховито, но изстрелът му с глава прелетя над напречната греда на Ботев. Десетина минути след това Ботев отново бе на ниво в защита, а Янис Карабелов изглеждаше разконцентриран, което позволи на Томислав Киш да се озови на стрелкова позиция и нападателят стреля презицно, като успя да преоделее вратаря на "канарчетата" - 2:0 за Зрински.

В добавеното време на срещата Ботев организира чудесна атака по лявото крило, като появилият се като резерва Винни Трибуле засече перфектен успореден пас и прати топката във вратата, но попадението бе отменено поради засада.

ЖРИНСКИ: 35. Марич, 6. Чорлука, 44. Шунжич, 4. Баришич, 91. Тичинович, 8. Млинар, 14. Посавец, 20. Иванчич, 25. Чуже, 11. Мулахусейнович, 17. Малекинушич;

БОТЕВ: 1. Бернат, 38. Балоянис, 19. Конте, 5. Тамм, 17. Минков, 20. Перера, 28. Карабельов, 40. Нвачукву, 10. Попов, 7. Акере, 9. Секулич;