Чакането за Ботев Пловдив приключи. След 29 години "канарчетата" отново излизат в евродвубой на "Колежа". Съперник на отбора на Душан Керкез е Марибор. Срещата от първия квалификационен кръг на Лига Европа е тази вечер от 21:00 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим най-интересното от мача. 

Стадион "Христо Ботев" тази вечер ще е пълен до краен предел, като без съмнение феновете на "жълто-черните" ще направят страхотно атмосфера. 

Тази вечер до голяма степен ще получим отговор на въпроса как ще изглежда Ботев през новия сезон и ще имат ли шансове "канарчетата" да елиминират словенския си съперник, за да си осигурят мачове с Панатинайкос във втория кръг на турнира. Треньорът Душан Керкез засекрети тренировките и контролните мачове на отбора и на този етап не е ясно какво е състоянието на отборът му. 

В навечерието на срещата "жълто-черните" продадоха един от най-добрите си футболисти - Уме Емануел. Нигериецът премина в Цюрих. До часове се очаква да бъде обявен и трансферът на Димитър Папазов в Болоня. 

Очаква се като титуляри да започнат поне трима от новите попълнения. Нигериецът Антъни Уджа изглеждат като страхотна находка. Опитният нападател вече вкара три гола в контролите и ще поведе атаката на отбора. Той ще бъде подкрепян от Ивелин Попов, а най-вероятно заместник на Уме в атака ще бъде Кристиян Нвачукву, който загатна за огромен потенциал. На вратата ще бъде друг нов футболисти - Ханс Кристиан Бернат. Отляво на отбраната най-вероятно ще бъде предпочетен Андрей Йорданов пред Константинос Балоянис. 

Треньорът на Марибор Анте Шимунджа ще може да разчита на голямата си звезда Йосип Иличич, който беше част от състава на Словения на UEFA EURO 2024. Специалистът, който у нас води Лудогорец, няма да може да използва един от основните си играчи - дефанзивният халф Блаж Върховец. Той е под върпос и за реванша след седмица. Сред картотекираните не са и две от новите попълнение - Карол Борис и Блаж Жинич. 

Главен съдия на мача е Дейвид Дикинсън от Шотландия.