Босненският Зрински Мостар се изправя срещу Ботев Пловдив в мач-реванш от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата на „Стадион под Белия Бряг“ в Мостар стартира в 21:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

„Канарчетата“ имат гол аванс след първата среща в Пловдив преди седмица. Тогава Самуел Акере откри за родния тим, но Марио Чуже изравни за босненския тим. Все пак, Алекса Мараш донесе успеха на пловдивчани малко след това.

Също като другите ни два евроучастника, Ботев Пловдив отложи срещата си от изминалия кръг от efbet Лига срещу Лудогорец, за да се подготви по-добре за настоящия мач. Няма спор, че днешната среща е от особена важност за „жълто-черните“. Ако възпитаниците на Душан Керкез отстранят Зрински, то те ще са на прага на групите в Лига на конференциите. Евентуален съперник на Ботев в плейофния кръг ще бъде победителят от двойката Цюрих (Швейцария) - Витория Гимараеш (Португалия).

Добрата новина за Керкез, който е бивш треньор на Зрински, е, че ще може да използва защитникът Антоан Конте, който беше под въпрос, но вече тренира пълноценно с отбора. Очаква се и новият нападател Вини Трибуле да направи своя дебют за „канарчетата“. Твърдо аут остават други двама нападатели – Антъни Уджа и Георги Николов. За босненците реваншът ще пропусне защитникът и капитан на отбора Слободан Яковлиевич поради травма.

Зрински вече отстрани един съперник в турнира. Това беше словенският Браво Любляна във втория квалификационен кръг. След това те се препънаха в Пловдив – загуба с 1:2 от Ботев. Но веднага се реваншираха за тази загуба. Няколко дни след нея, в мач от първия кръг от новия сезон в местното първенство, победиха лесно с 4:1 като гост Габела.

Главен съдия на срещата ще бъде ирландецът Роб Хенеси.