Ботев Пловдив гостува на Панатинайкос в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е тази вечер в Атина от 21:00 часа и ще бъде излъчен в пряко предаване по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще проследим най-интересните моменти минута по минута.

За 20-кратния шампион на Гърция това ще е първи официален мач за сезона. ПАО започва от тази фаза на квалификациите, а първенството стартира следващия месец. В последните си две контроли "детелините" надвиха АЕК Ларнака с 3:1 и Нетаня с 1:0.

"Канарчетата" пък имаха мач с Ботев Враца, като тимът на Душан Керкез стартира успешно сезона в родната efbet Лига след победа с 3:1 като гост. Преди това Ботев преодоля словенския Марибор в първия кръг на пресявките. В трети кръг победителят от двойката ще се изправи най-вероятно срещу легендарния нидерландски отбор Аякс.

В състава на "жълто-черните" няма кадрови проблеми, докато Панатинайкос ще бъде без голямата си звезда Фотис Йоанидис заради наказание. Нападателят ще пропусне и реванша след седмица. Старши треньорът Диего Алонсо все пак има и качествени заместници, но проблемът е липсата на игрова практика. Халфът Рубен Перес също е наказан за два мача, а контузени няма.

Главен съдия ще бъде Давид Фуксман от Израел.