Отборът на Ботев Пловдив гостува на АПОЕЛ Никозия в мач реванш от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Срещата е тази вечер от 20:00 часа в Кипър и може да я наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 3, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Задачата на „канарчерата” срещу кипърския гранд няма да бъде никак лека с оглед на резултата от първия мач в София. Двубоят на националния стадион „Васил Левски” преди седмица завърши без голове, което прави домакините отявлен фаворит в днешната среща.

Настроението в лагера на пловдивчани не е приповдигнато най-вече заради слабия старт в efbet Лига. Ботев редува загуба след загуба в шампионата. В първите три срещи за първенство, тимът на Азрудин Валентич инкасира три поражения при голова разлика 2:6 и е единственият отбор в efbet Лига, който все още не е записал точка.

100 снимки

Ден преди важния мач с АПОЕЛ, наставникът на „канарчетата” излезе с изненадващо обръщение, в което обяви, че ще реши бъдещето си след двубоя в Кипър. По-късно пък стана ясно, че дори и да подаде оставка, то тя няма да бъде приета от ръководството на „жълто-черните”.

Извън групата на Ботев за мача остана Антоан Бароан, който посред думите на Валентич, нарушава дисциплината в тима.

"Антоан Бароан е млад играч с голям потенциал, но трябва да разбере, че в Ботев не е по-голям от другите. Той в момента афектира хармонията в клуба. Антоан трябва да разбере, че трябва да върви напред с отбора. Моята задача е да го науча и да защитя хармонията в отбора", сподели старши треньорът на Ботев преди мача.