Отборът на Ботев Пд посреща Панатинайкос в реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще можете да го гледате по DIEMA SPORT. Двубоя ще можете да следите в Gong.bg в развитие минута по минута.

Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Попадението на българския тим през втората част дава всички шансове на възпитаниците на Душан Керкез да мечтаят за отстраняване на нов силен отбор, след като в предишния кръг „канарчетата“ се справиха със словенския Марибор след победа и равенство в двата мача.

"Вярвам, че можем да продължим добрата серия. Уважаваме Панатинайкос. Знаем срещу кого се изправяме, голям отбор с добри играчи. Имаме вяра в себе си и ако изиграем много добър мач, можем да продължим напред", заяви Душан Керкез в навечерието на срещата.

Какво се случи в първия двубой?

Ботев стартира с успех кампанията си в първенството, след като се наложи над Ботев Враца с 3:1 в северозападния град. Последва драматично равенство 2:2 с градския съперник Локомотив, като „жълто-черните“ инкасираха изравнителния гол в добавеното време на второто полувреме. Всички тези резултати и представяния говорят за едно самочувствие у носителя на Купата на България, което дава предпоставки най-малкото за битка срещу Панатинайкос в четвъртък вечер.

„Искаме да продължим оттам, откъдето завършихме второто полувреме в Гърция. Трябва да сме спокойни, да сме подготвени психически и да не бързаме. Трябва да останеш спокоен в такива срещи“, заяви играчът на „канарчетата“ Антъни Уджа.

Ако успее да се справи с гръцкия гранд, тимът на Керкез вероятно ще се изправи срещу нидерландския колос Аякс в третия квалификационен кръг.

Тимът от Амстердам има преднина от един гол срещу Войводина преди реванша в Сърбия. Ако отпадне от Панатинайкос, Ботев отива в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.