Ботев Пловдив не успя да пребори коравия тим на АПОЕЛ Никозия, завършвайки при резултат 0:0 в първи мач за двата състава от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Съставите имаха по 1-2 хубави шанса за гол, но в крайна сметка попадение така и не падна на националния стадион "Васил Левски". По този начин всичко ще се реши след седмица в Кипър. 

100 снимки

Двубоят започна по равностоен начин, но първият шанс дойде за състава на Апоел. След пробив на Уийлър отляво топката стигна до Далцио Гомес, но ударът му от точката на дузпата мина покрай вратата. 
 
В 10-а минута Ботев отговори със силен шут отдалеч, но доста неточен. В 16-а минута и Теодору се отчете с доста лош изстрел от дистанция. 
 
В 24-а минута Кингсли Сарфо се отчете с първия точен удар в мача за гостите от Кипър, но Ханкич нямаше прекалено много затруднения. Две минути по-късно Джеймс Ето'о беше изведен на отлична стрелкова позиция, но Хосе Анхел Креспо блокира шута.
 

 
С наближаването на края на частта гостите успяха да натиснат. В 38-а минута Лукас Соуза пробва мошен удар отдалеч, но Ханкич отново бе на ниво. В 41-а минута Брахими успя да изпревари вратаря на гостите при лошо върната топка, но първото му докосване го подведе и не му даде шанс да нанесе завършващ удар. 
 
Две минути по-късно Току се отчете с първи точен удар за българския тим, но лесен за Вит Белец. В добавеното време Току излезе сам срещу Белец, но от сложна позиция изстрелът му беше отразен от Белец. 
 
Началните минути на втората част бяха силни за Ботев, след като "канарчетата" заиграха по-уверено и притиснаха съперника в собствената му половина. Пловдивчани обаче можеха да се похвалят едва с 1-2 неточни удари за първите 15-20 минути. 
 
Азрудин Валентич опита няколко промени, включвайки Антоан Бароан и Мартин Секулич, но двата тима продължиха да не създават нищо интересно. В 80-а миннута Ханкич не се намеси особено добре, но имаше късмет, че стрелец на Апоел не успя да засече успешно във вратата на Ботев. 
 
В добавеното време се стигна до разбъркване пред вратата на кипърския гранд, но попадение нямаше и така двата завършиха при 0:0. 
Ботев Пловдив - Апоел Никозия 0:0
 
Ето и съставите на двата тима:
 
Ботев Пловдив: 13. Ханкич, 44. Пунчец, 18. Супрайен, 4. Генев, 17. Минков, 6. Мертенс, 15. Ето’о, 3. Конате, 22. Рабей, 10. Току, 7. Брахими

Апоел Никозия: 27. Белек, 15. Креспо, 35. Полиарпоу, 14. Чаебаке, 42. Уийлър, 6. Даушвили, 8. Лукас Соуса, 21. Теодороу, 20. Гомес, 44. Сарфо, 9. Малика