Ръководството на Ботев дава възможност на фенове на тима да пътуват с отбора за гостуването на Маритимо от третия квалификационен кръг на Лига Европа. От клуба оповестиха възможността за своите привърженици чрез нарочно съобщение  на официалния сайт. 

ЕвроБотев стана и BG-Ботев, надви Славия в зрелище

От публикацията става ясно, че местата в чартъра до остров Мадейра са ограничени. 
Припомняме, че Ботев ще лети с правителствения Авиоотряд 28 за гостуването си на португалците. Заминаването е на 2 август, за завръщането е на 4 август. 

Ето и пълния текст на съобщението, което се появи на сайта на Ботев, без редакторска намеса:

"ПФК Ботев предоставя възможност на ограничен брой свои привърженици да придружат отбора в пътуването му до о-в Мадейра за гостуването на Маритимо в срещата - реванш между двата отбора, която ще се играе на 3 август.

От утре /25 юли/ стартират записвания за чартърния полет, който "жълто-черните" ще използват при визитата си на острова в Атлантическия океан. Цената на пътуването в двете посоки е 490 евро. 

Цената включва пътуването със самолет. ПФК Ботев работи по оферти за нощувки в хотели 3 и 4 звезди и трансфер летище-хотел-летище и при  желание записалите се могат да разчитат на съдействие в тази насока.

Излитането от България е на 2 август, а връщането два дни по-късно - на 4 август. 

Записвания за пътуването ще се извършват в администрацията на ПФК Ботев до изчерпване на ограничения брой места в самолета. За подробности -  тел. ‎0893 63 50 39".