Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски обяви, че Омар Косоко е продаден в Дубай, а има интерес и към други играчи на Ботев, но засега повече продажби няма да има.

Палийски поведе делегацията на Ботев към Португалия, за реванша срещу Маритимо в Лига Европа. Първият мач завърши 0:0.

"За мен и двата отбора имат шансове. Какво ще се случи, накрая на мача ще разберем," отбеляза Палийски.

Втората среща е в четвъртък, от 21.00 часа, на живо в GONG.BG, с картина в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2, и коментар по Дарик радио.

Той смята, че "прокобата" на правителствения самолет няма да застигне Ботев. "Все някога има и първи път. Ние може да променим тази традиция с правителствения самолет," заяви босът на "канарчетата", след като Лудогорец падна с 0:2 в Израел, където стигна именно с возилото на Бойко Борисов.

"Очакваме повече от 100 фена да дойдат на мача. С нас пътуват доста, самолетът е пълен, и още пътуват през Чехия," сподели още Палийски.

"Отиваме, за да победим. Ако се предаваме, няма да пътуваме. Момчетата ще дадат максимума, достатъчно са мотивирани. Имаме днес и утре е ден, да си поговорим. Убеден съм, че ще дадат всичко, за да може най-после Ботев да прескочи този прословут трети кръг, защото винаги стигаме до него," категоричен бе той.

"Надявам се Косоко да изиграе подобаващо последния си мач. Нещата с неговия трансфер са уредени на 100%, в петък трябва да се присъедини към новия си отбор. Ще играе в Дубай. Всичко е подписано, само трябва да се яви на медицински прегледи. Има интерес и към други наши играчи, но на този етап няма да продаваме повече. На позицията на Косоко може да потърсим нов играч," завърши Ангел Палийски.