Бившият играч на Лудогорец и ЦСКА - Иван Стоянов, коментира победата на шампионите на „Армията“ с 1:0. Той разкри и очакванията си за мача с Нордселанд в Лигата на конференциите. 
 
„Срещата според мен не оправда очакванията. Имаше много брак в действията и на двата тима. Бяха много изританите напред топки и нямаше този футбол, който искаха да видят феновете и на двата тима.
 
Не стана това дерби, което трябваше да се получи. Залогът е голям и е разбираемо. Всеки гледа да не допусне гол и вероятно затова се получиха тези ситуации. Тази победа предполагам, че ще вдигне допълнително самочувствието на Лудогорец. Всяка победа дава увереност и мисля, че предвид този по-специален мач, който предстои с Нордселанд е добре дошла. Казвам по-специален, защото ако се стигне до победата, Лудогорец ще продължи напред. Би трябвало да излязат със самочувствие и дано да вземат трите точки. Това ще е добре за цяла България. Дано успеят да продължат напред“, заяви пред "Мач Телеграф" Стоянов. 
 
Той смята, че разгромът, който претърпя Лудогорец в гостуването на Нордселанд, не отразява реалното съотношение на силите.
 
„Видяхме, че в Дания с голям резултат загубиха и Фенербахче (1:6). Не само Лудогорец и онова 1:7. Там е много различно, защото теренът е с изкуствена трева. По друг начин се подхожда за такава среща. На такъв терен се движиш дори по по-различен начин. Сега за Нордселанд ще бъде по-трудно, защото тревата в Разград е естествена. Да се надяваме, че късметът ще е с Лудогорец и дано да се поздравят с един добър успех. Разградчани трябва да са много внимателни", препоръча Стоянов.
 
Според него първите минути ще бъдат много важни за крайния изход на двубоя. 
 
"Не бива да се допуска ранно попадение, а дори обратното. Трябва да търсят един бърз гол. Това ще бъде чудесно, ако се случи. По съвсем различен начин ще се развие срещата. Ранен гол винаги дава импулс, а съперника ще се оголи и ще търси начин да го върне. По друг начин се играе. Трябва да бъдат спокойни играчите на Георги Дерменджиев.
 
Винаги може да се иска повече от това, което показа до този момент от сезона Лудогорец. С оглед на първенството мисля, че се представят добре. За мен трябва да се залага повече на българи. Това важи за всички отбори в България. Нека обърнем внимание на тях. Може би затова е в това състояние и националния ни отбор“, завърши той.