Бившият футболист на Интер  и ЦСКА Беноа Кое заяви, че развитието на сезона до момента е позитивно и последователните загуби от Наполи и Лацио за купата на Италия и за първенство не трябва да са причина за крайни заключения.

"Нерадзурите" гостуват в четвъртък в Разград на Лудогорец в среща от 1/16-финалите на Лига Европа в опит да избегнат трето поредно поражение, а Кое, който игра по българските терени с екипа на ЦСКА през сезон 2004/05, е на мнение, че на тима му предстои сериозно предизвикателство.

"Интер не трябва да подценява мача. За Лудогорец това ще бъде мачът на живота. Те имат качествен състав и ще опитат да покажат това. През последните години Лудогорец постоянно е шампион на България. Освен това в Разград се гостува трудно през зимата заради студеното време. За играчите на Интер е важно да бъдат концентрирани през всички 90 минути", каза французинът пред сайта FCInterNews.it.

Кое игра за Интер между 1997 и 2001 година и помогна на италианския тим да спечели предшественика на Лига Европа - Купата на УЕФА, през 1998 година.

"Минаха повече от 20 години от онзи момент. Всичко позитивно и негативно, което се случи в клуба след това, ще остане в сърцата на феновете. Сега трябва да гледаме напред. Трябва да аплодираме собствениците семейство Сунин, които отново искат всеки фен да се наслаждава истински на играта на тима. Мисля, че ако продължават да работят така, резултатите ще дойдат скоро", заяви бившият халф.

Като пример Кое посочи привличането през януари на плеймейкъра Кристиан Ериксен от Тотнъм.

"Той току-що пристигна, но е ясно, че е играч от най-висока класа. Той бе лидер в Тотнъм и всички негови критици са хора, които не искат да видят на какво е способен", заяви Кое и добави, че тимът има сили да спечели титлата в Италия и Лига Европа.

"Интер е само на три точки от първото място в първенството и може да триумфира и в Лига Европа. Знам, че сега хората критикуват Антонио Конте за загубите от Наполи и Лацио, но в Италия винаги е така след 2-3 неубедителни мача. Мисля, че тези критики само ще мотивират повече играчите. Конте е много добър треньор и загубата от Лацио не може да промени всичко позитивно, което се случи от началото на сезона", допълни Кое.